KS 90 POZIVA DRŽAVO, NAJ UVELJAVI PREDKUPNO PRAVICO ZA SAVO: V nasprotnem primeru grozijo tudi z državljansko nepokorščino

Koper

V Obalni sindikalni organizaciji - KS 90 državo pozivajo k uveljavitvi predkupne pravice, ki jo ima pri nakupu 43-odstotnega deleža Save. Ocenjujejo, da ima država zdaj "idealno priložnost", da končno začne s čiščenjem tveganega kapitala iz tako pomembne in perspektivne panoge za slovensko gospodarstvo, kot je dejavnost turizma.

Generalni sekretar Obalne sindikalne organizacije - KS 90 Damjan Volf

Turistična panoga zagotavlja več kot 58.000 delovnih mest in izkazuje izredno velik količnik multiplikativnosti, saj posredno ali neposredno daje kruh vsakemu 10 zaposlenemu v Sloveniji, so poudarili v sindikalni organizaciji, ki združuje 15 različnih sindikatov dejavnosti tako javnega kot tudi zasebnega sektorja, med njimi tudi reprezentativni sindikat v dejavnosti gostinstva in turizma.

Državo pozivajo, naj uveljavi predkupno pravico, ki jo ima pri nakupu 43 odstotnega deleža Save, ki ima prek družbe Sava Turizem več kot 1000 zaposlenih in upravlja 18 hotelov ter razpolaga z več kot 2600 sobami na najbolj ekskluzivnih lokacijah v Sloveniji. Menijo, da ima država priložnost za začetek čiščenja tveganega kapitala iz panoge, saj ta deluje po izkoriščevalski logiki "poceni kupiš, izčrpaš (da povrneš kupnino) in potem prodaš", kjer zaposleni prepogosto potegnejo najkrajši konec.

"Prav tako pa je izjemnega pomena, da se lahko z nakupom deleža York država povrne izjemno pomembno srebrnino posebnega državnega pomena zopet v naše roke, da bomo lahko o lastni usodi v prihodnosti odločali izključno sami," so izpostavili.

Ostro nasprotujejo kakršnemukoli ponovnemu vstopu tujcev v lastništvo Save, saj imajo, kot so zapisali, v Slovenski Istri zelo neprijetne spomine še na zgodbo Hotelov Metropol, ki je le še bleda senca stare slave.

"V kolikor pa bodo dejanja države kljub temu šle v smeri, da država ne kupi 43-odstotnega deleža Save, do katerega ima prednostno pravico nakupa, in bo dovolila, da slovenska srebrnina spet pade v tuje roke, bomo v Obalni sindikalni organizaciji - KS 90 naredili vse in še več (tudi z državno nepokorščino), da zaščitimo kvalitetna delovna mesta v dejavnosti, ki posredno ali neposredno daje kruh skoraj vsaki družini v Slovenski Istri," so zapisali v sporočilu za javnost.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Bujenabrigu |  07 .02. 2022 ob  16: 45
1. Cimprej prodat 2. Sunit v rit vse uhljebe in nesposobne managerje 3. Vse nadzornike in direktorje vkljucno z bivsimi udbasi a la Antolovic dati pred sodisce 4. Seveda pristojnost sodisca v Luxemburgu ne udvmbasko sodisce Piran 5.nehati financirati ta sod brez dna a la Adria Airways iz nasega denarja
Pjero Shriba |  07 .02. 2022 ob  16: 02
Zanimivo, kako so se hitro ustanovili dve civilni iniciativi v Kopru in Izoli.
Govorim o Popovićevi iniciatiivi za park, ki ga ni in za izolsko iniciativo, ki ima stare mešetarje z zemljišči v ozadju.
Za to krajo lokalnega turizma pa so vsi ti iniciatorji tiho in nikome ništa.
Kot, da se ne zavedamo, da smo priča pravemu državnemu udaru, ki bo desetletja ohromil naša življenja.
Nekaj podobnega Bavčarjevem uničenju Istra-Benza, Droge itd.
ManofSteel |  07 .02. 2022 ob  14: 50
-3
Ni mi jasno kaki mongoloid moreš bit, da financiraš te butle od sindikalistovjQuery112305610882985053085_1644241643419?? Jaz sem že kar nekaj kolegov pozval, da naj bojkotirajo to nesnago levičarsko od sindikalistov. Večina se jih je ze odrekla...nič več 30/mesec za voluharje!!! Samo se vi repenčite....niste edini, ki ste aktivni...eni ozaveščamo vse pridne podjwtnike, sa denar za sindikate je zmetan denar v smeču! :)
ManofSteel |  07 .02. 2022 ob  14: 44
-2
Damjan Volf samo da se srečaca...boš videl ti nepokorščino za ščuvanje naroda proti vladi z lažmi!!! Samo se vi izpostavljajte javno...dobicete vi paket p9 tazadnji!!!
Obala1 |  07 .02. 2022 ob  14: 41
Damjan, podkupnine so ze verjetno kasirane…kaj potem?
Martin Kacur |  07 .02. 2022 ob  12: 30
12
Redko se strinjam s sindikati, tokrat pa se popolnoma. Če si tokratna oblast (v demokraciji bi to bilo ljudstvo) dovoli še to podarit tujcem naj vložijo še kazensko ovadbo.
 |  07 .02. 2022 ob  12: 07
Najprej v naslovu članka pišete "državljanska nepokorščina", nato pa v nadaljevanju članka "državna nepokorščina"!
Krščen matiček!
Videti je kot, da ste polpismeni.
Gre le za dobronamerno kritiko.
Je pa huda reč, ta t.i. državljanska nepokorščina, po moje se bo država kr usrala, ja