KREPKO STOPIL NA PLIN: Izven primorskega naselja drvel več kot 160 na uro!

Kronika

Policisti Postaje prometne policije Nova Gorica so včeraj, 11. aprila, ob 19.43 izven naselja Miren zaradi prekoračitve hitrosti ustavili 57-letnega voznika osebnega avtomobila. Slednjemu so na cesti izven naselja, kjer je hitrost s splošnim pravilom omejena na 90 kilometrov na uro, izmerili hitrost 163 kilometrov na uro. Vozniku je bila zaradi kršitve prometne zakonodaje prepovedana nadaljnja vožnja in začasno odvzeto vozniško dovoljenje.

Zoper hujšega kršitelja bo podan obdolžilni predlog na okrajno sodišče.

Neprilagojena hitrost oz. prekoračitev hitrosti je namreč tako v Evropi kot tudi na slovenskih cestah še vedno med glavnimi dejavniki prometnih nesreč, še zlasti tistih z najhujšimi posledicami. Z doslednejšim spoštovanjem omejitev hitrosti in ustrezno prilagoditvijo vožnje tako razmeram na cesti kot tudi lastnim vozniškim izkušnjam in sposobnostim bi lahko obvarovali marsikatero življenje, saj stopnja poškodb narašča sorazmerno s hitrostjo, pravijo na Policijski upravi (PU) Nova Gorica.

"Če vozimo s prilagojeno hitrostjo in smo pozorni na dogajanje tudi daleč pred svojim vozilom, lahko pravočasno zaznamo prometno ureditev in dogodke ter predvidimo njihov potek in ustrezno ter varno reagiramo. Zato na policiji znova opozarjamo – vozniki, prilagodite hitrost svoje vožnje veljavnim omejitvam, pa tudi svojemu vozniškemu znanju in izkušnjam ter razmeram na cesti!" so še zapisali na novogoriški policijski upravi.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija