KOPRSKO SODIŠČE IZREKLO KAZEN ŠTIRIM NAJSTNIKOM ZA SMRT MIGRANTA: Divja vožnja od Kozine do Ljubljane s tragičnim koncem

Kronika

Na koprskem okrožnem sodišču se je z obsodilno sodbo zaključilo sojenje za tragedijo, ki se je zgodila decembra lani. Policisti so od Kozine do Ljubljane zasledovali kombi, v katerem je takrat 18-letni državljan Kosova Yll Gashi, ki stanuje v Postojni, prevažal šest turških migrantov. Gashi se je ustavil šele po silovitem trčenju, v katerem je umrl 22-letni državljan Turčije.

Kraj hude prometne nesreče, v kateri je umrl 22-letni turški državljan.

Gashi je s tožilstvom sklenil sporazum o priznanju krivde in se dogovoril za enotno kazen sedem let in tri mesece zapora, ki ga bo prestajal na polodprtem oddelku. V to kazen so všteta tri leta zapora in 3.000 evrov kazni zaradi prevoza migrantov, tri leta zapora zaradi nevarne vožnje ter leto in sedem mesecev zapora zaradi preprečitve uradnega dejanja.

Takrat 18-letni Aljaž Kaluža, njegovo 19-letno dekle Claudia Šorli in 18-letni Denis Handanović so bili obsojeni na dve leti zapora, ki ga bodo odslužili s 1440 urami dela v splošno družbeno korist. Handanović in Kaluža morata plačati še 1.000 evrov, Šorlijeva pa 500 evrov denarne kazni. Vsi trije so se vozili pred kombijem z opel Astro in Gashija opozarjali na policiste.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Ištrijan |  22 .08. 2022 ob  18: 30
Na mladini svet stoji.......pravijo.....