KOPRSKI POLICISTI POOSTRENO NAD MOTORISTE: To so prekrški, ki so jih zaznali in njihovi nasveti za varnost v prometu

Koper

Včeraj so policisti Policijske uprave (PU) Koper na območju med Bivjem in Planino ter na Parenzani izvedli poostren nadzor nad vozniki enoslednih vozil. Policisti so pri kontroli 39 voznikov enoslednih vozil ugotovili 18 kršitev. Izrekli so devet glob in sedem opozoril. Globe so bile izrečene zaradi prekoračene hitrosti, poteka prometnega dovoljenja, neuporabe čelade, tehnične neizpravnosti motorja in zaradi nepravilnega prehitevanja preko polne črte.

Pri 12 voznikih so opravili tudi preizkus alkoholiziranosti, izkazalo se je, da je eden od njih vozil pod vplivom alkohola. Zaradi prekoračitve hitrosti nad 50 kilometrov na uro so vozniku motornega kolesa v Črnem Kalu začasno odvzeli vozniško dovoljenje, ki bo skupaj z obdolžilnim predlogom poslano na sodišče za prekrške.

Letos so na območju PU Koper umrli že trije vozniki enoslednih vozil, in sicer dva voznika motorja in en voznik mopeda.

Motoristi sodijo med bolj ogrožene skupine udeležencev, ki so pogosto žrtve prometnih nesreč, velikokrat pa so tudi sami povzročitelji. Policisti PU Koper jim svetujejo izjemno previdnost in strpnost, prilagoditev hitrosti vožnje razmeram na cesti ter uporabo zaščitne čelade in druge opreme. Motoristom svetujejo tudi, naj ne precenjujejo svoji sposobnosti in podcenjujejo razmer ter upoštevajo omejitve hitrosti ter si zagotovijo vso potrebno zaščitno opremo. Še posebej pomembno je, da so čimbolj vidni; predvsem z nošenjem odsevnih oblačil in čelade svetlih barv. Na motorju imejte vedno prižgane luči.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija