KOPRSKI KRIMINALISTI STOPILI NA PRSTE TREM TUJCEM: Proračun Slovenije oškodovali za 177.000 evrov

Kronika

Koprski kriminalisti so ta mesec s podajo kazenske ovadbe na okrožno državno tožilstvo v Kopru zaključili preiskavo proti trem tujim državljanom, predstavnikom gospodarske družbe z območja Policijske uprave (PU) Koper. Preiskavo so izvajali na podlagi prijave finančne uprave.

Kriminalisti so kazensko ovadili državljana Italije in dva državljana Severne Makedonije zaradi storitve dveh kaznivih dejanj davčne zatajitve, kaznivega dejanja zlorabe položaja ali zaupanja pri gospodarski dejavnosti, poneverbe in neupravičene uporabe tujega premoženja ter dveh kaznivih dejanj ponarejanja listin. S kaznivimi dejanji so si storilci pridobili skupno preko 177.000 evrov protipravne premoženjske koristi in s tem oškodovali proračun Republike Slovenije. Vsa kazniva dejanja so bila izvršena v letih 2018 in 2019.

Za kazniva dejanja davčna zatajitev, zloraba položaja ali zaupanja pri gospodarski dejavnosti in poneverba in neupravičena uporaba tujega premoženja je zagrožena zaporna kazen od enega do osem let, za kaznivo dejanje ponarejanja listin pa zaporna kazen do dveh let.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija