KOPRČANI TUDI NA OSMI ZAPOREDNI TEKMI BREZ PORAZA: Včeraj je na Bonifiki klonil Bravo

Koper

Nogometaši Kopra so v 13. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali Bravo z 2:1 (1:0).

Koprčani so se z zmago proti Bravu vsaj začasno povzpeli na vrh prvenstvene lestvice. Mož odločitve je bil Dare Vršič, ki je v zadnjih minutah priigral najstrožjo kazen in jo sam tudi uspešno izvedel za osmo zaporedno koprsko tekmo brez poraza. Bravo, ki je pogrešal kaznovanega Žana Trontlja, je na drugi strani ostal pri treh zmagah, zadnjo je dosegel v šestem krogu.

Prvi polčas dolgo časa ni ponudil posebej razburljive predstave, pa čeprav se je v koprsko vrsto po lažji poškodbi vrnil prvi "kreator" Vršič. Domači so vse do zadnjih minut sprožili le en strel, pa še ta poskus Maksa Barišića z 20 metrov je bil šibak in premalo natančen.

Na drugi strani je bil pri Bravu najaktivnejši Martin Kramarič, ki je tako v 22. kot 27. minuti prišel do ugodnega položaja za strel, a obakrat, prvič malce zunaj kazenskega prostora, drugič pa malce znotraj, žogo poslal malo mimo vrat. V 41. minuti je povsem neoviran z glavo slabo streljal tudi Nino Žugelj.

So pa Koprčani v 44. minuti unovčili prekinitev. Domači so izvedli prosti strel na desni strani, žoga je prišla v osrčje kazenskega prostora, kjer se je po srečnem odbitku znašla na glavi Žana Žužka, ki jo je v loku poslal čez Igorja Vekića v mrežo.

Po dokaj mirnem uvodu v drugi del, v katerem tudi ni bilo pravih priložnosti, so gosti prišli do izenačenja v 61. minuti, ko je z volejem s približno desetih metrov zadel Rok Maher. Tri minute zatem so na drugi strani Koprčani po zmedi zbezali žogo v mrežo, a so sodniki nov zadetek Žužka razveljavili zaradi prepovedanega položaja.

V 68. minuti je Kramarič sam pred golom slabo zadel žogo ob poskusu voleja, malce zatem pa je novo priložnost Ljubljančanov zapravil Žugelj. Tudi Koprčani so po kotu z leve strani prišli do svoje priložnosti v 71. minuti, a Claudiu Spinelliju ni uspelo žoge usmeriti v mrežo. Deset minut zatem sta se v obetavnih položajih za vodilni zadetek znašla Marko Pejić in Spinelli, a je prvemu strel v zadnjem trenutku blokiral Vanja Drkušić, drugi pa je s strelom z glavo zgrešil cilj.

Le nekaj trenutkov zatem pa je David Brekalo v kazenskem prostoru za dres povlekel Vršiča, tako da so sodniki pokazali na belo piko, z nje pa je prav Vršič zadel za 2:1, ko je žogo z močnim strelom poslal pod prečko. Tik pred koncem je novo izenačenje preprečil Vargić, ko je odbil žogo po prostem strelu Luke Žinka, nato pa v zmedi pred vrati še pravočasno ujel žogo pred golov črto.

Koper bo v 14. krogu v soboto gostoval v Murski Soboti, Bravo pa bo dan pozneje gostil Celje.


* Stadion Bonifika, brez gledalcev, sodniki: Mertik, Herženjak, Černe.
* Strelci: 1:0 Žužek (44.), 1:1 Maher (61.), 2:1 Vršič (84./11 m).
* Koper: Vargić, Jozinović, Rajčević, Žužek, Mišić, Dodlek, Jelić Balta, Stevanović (od 69. Pejić), Vršič (od 90. Vekić), Barišić (od 69. Krajinović), Mulahusejnović (od 69. Spinelli).
* Bravo: Vekić, Kurtović, Drkušić, Brekalo, Španring (od 75. Šego), Žinko, Agboyi (od 86. Kancilija), Maher, Kramarič, Nukić, Žugelj.
* Rumena kartona: Jelić Balta; Brekalo.
* Rdeči karton: /.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija