KOPER IZBRAN Z RAZLOGOM: Prihodnje leto bo prizorišče Evropskega univerzitetnega prvenstva

Koper

Prihodnje leto bo v Kopru potekalo Evropsko univerzitetno prvenstvo v odbojki na mivki in vaterpolu. Evropska univerzitetna športna zveza je namreč to nalogo zaupala Univerzitetni športni zvezi Primorske, ki se je že v preteklosti izkazala kot zelo dober organizator.

Evropska univerzitetna prvenstva (EUP) pod okriljem Evropske univerzitetne športne zveze (EUSA) potekajo vsako drugo leto, v program pa je vključenih 20 športov: badminton, košarka, košarka 3x3, odbojka na mivki, bridž, šah, nogomet, futsal, golf, rokomet, judo, karate, orientacija, veslanje, ragbi 7, športno plezanje, namizni tenis, takewondo, tenis in odbojka.

Med organizatorje se bo ponovno vpisala tudi Univerzitetna športna zveza Primorske (UŠZP), ki je do sedaj zelo uspešno že organizirala nekatera EUSA prvenstva, in sicer leta 2002, 2015 košarko, 2007 futsal in 2005 odbojko na mivki.

"V evropskem prostoru je UŠZP znan kot zelo dober organizator, ravno na osnovi do sedaj organiziranih prvenstev," nam je povedal predsednik izvršnega odbora EUP odbojke na mivki in vaterpola Seit Demiri.

Slovenijo v EUSA zastopa Slovenska univerzitetna športna zveza (SUSA), katere članica je UŠZP, ki se je uspešno prijavila na razpis za organizacijo odbojke na mivki in vaterpola. Slednji bo v letu 2019 tudi prvič dodan na seznam k preostalim športom na Evropskem univerzitetnem prvenstvu.

"Za odbojko na mivki in vaterpolo smo se odločili predvsem zaradi ustrezne infrastrukture, ki jo Koper nudi. V Žusterni je čudovit bazen, kjer se redno igrajo tekme vaterpola, medtem ko bodo igrišča za odbojko na mivki predana uporabi čez mesec dni. Ta dva športa sta tudi tesno povezana z morjem in med študenti dobro sprejeta," je prepričan Demiri.

Bi se radi priključili organizacijski ekipi?

Prvenstvo bo potekalo med 21. in 27. julijem prihodnje leto na bazenu v Žusterni in na novih igriščih za odbojko na mivki ob priobalni promenadi.

Ob tem Demiri vabi k priključitvi organizacijski ekipi tako študente kot vse tiste, ki bi si želeli pridobiti dragocene izkušnje pri organizaciji evropskega športnega dogodka. "Gre za prostovoljno delo na več različnih področjih, kot npr. namestitve, transport, prehrana, promocija, trženje, protokol, športni del," še dodaja. Če bi se radi priključili organizacijski ekipi, mu pišete na seit@soup.si.

Deli novico:

Justino njok |  16 .05. 2018 ob  21: 12
Kam se premakne folk ali volkovi samotarji iz ŠOUPA in ostalih študentskih organizacij?Le kam Premakne se v SD ali tam kjer VEČ...ponudijo...kjer je hrana (večerje/kosila) ZASTONJ, kjer je službeni avto na razplogo (da se ga lahko koristi) ZASTONJ, da lahko ovcam govori kar MU PAŠE in ljudje vmes zaspijo...ne glede na vse to...je potrebno najti karto (AS) na katero se lahko oseba sklicuje, ko izčrpava sistem (PLAČE, NEČEDNE ZADEVE) in ta karta je ... je karta da je oseba iz reprezentativnega vzorca MANJŠINE (priseljenec s Kosova, isto spolno usmerjen, ...) na katero igra zelo dobro ... VETO novodobnega sveta...

Tako da RAJA RAJA...vsi mi bi bili BAVČARJI, GAZDE, JANŠE, DAROVCI ... Le ozrite se okoli sebe
Bepo |  27 .04. 2018 ob  06: 48
ma naš Koper je nrbulši
Marijo |  26 .04. 2018 ob  06: 15
Kaj je v Trsti razen cafeja sploh dobrga?
Športnik |  25 .04. 2018 ob  20: 14
-3
Vsekakor sem videl pol sveta vsaj kar zadeva športne infrastrukture in takega športnega parka ni daleč naokoli... Tako da sploh ne razumem, da tega nočete nekateri priznat našemu županu a hkrati se zelo radi rekreirate ali sprehajate v športnem parku in tukaj kvasite neumnosti z nekim Trstom in to...
Mario |  25 .04. 2018 ob  19: 35
poštenjak, garač, vse pohvale mlademu upu, ki to ni
Justino njok |  25 .04. 2018 ob  17: 11
-1
Justino ti se en njok ne veš da si živ.
mesto v razcvetu |  25 .04. 2018 ob  14: 21
Bravo Koper!!!! Le tako naprej!
Nemiri |  25 .04. 2018 ob  14: 14
ta majica ni RDEČA!
@športnik  |  25 .04. 2018 ob  13: 48
To lahko izjavi samo nekdo ki ni se ni premaknil iz svoje vasi. Kot ti je že prejšnji komentar svetoval, pejdi malo naokrog in poglej kaj lahko zavidamo in komu se lahko zavida.
@športnik |  25 .04. 2018 ob  13: 22
samo 15 km iz Kopra-smer Trst via camionalle,desna stran v smeri mesta stoji trzaska SAGRADA FAmiglia,..priporocam ti ogled le-te, nato izjavi, kaj pametnega o ZAVIDANJU v Evropi
Športnik |  25 .04. 2018 ob  12: 44
To kar imamo glede športne infrastrukture v Kopru nam zavida marsikdo, ne samo v Sloveniji ampak v Evropi...in vsako leto zraste nekaj novega, tako da bodo vsi športi enkrat prišli na vrsto....ko pa bomo imeli še dovolj hotelskih zmogljivosti bo pa top...čestitke županu.
satir |  25 .04. 2018 ob  12: 31
bodo vsaj končali bazen... dobro je to
1