KONEC TEDNA NAS BODO GRELE POMLADNE TEMPERATURE: Od torka dalje pa ponovno zima?

Slovenija

Danes bo na vzhodu in severu delno jasno, drugod bo pretežno oblačno. Predvsem v zahodnih krajih bo občasno rahlo deževalo ali rosilo. Najvišje dnevne temperature bodo od 5 do 10, na vzhodu do 13 stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje. Od četrtka do sobote bo na Primorskem in Notranjskem še rahlo deževalo, v nedeljo pa bodo padavine zajele vso državo. Meja sneženja se bo pričela spuščati, napoveduje vremenski portal Ciklon, prihodnji teden pa nas po vsej verjetnosti čaka nestabilno vreme z občutno ohladitvijo od torka naprej.

Nad Dinarsko pregrado se bo nalagala zaloga vlažnega zraka, zaradi česar bo tam oblačnost najgostejša, iz nje bo ponekod tudi rahlo deževalo. Medtem bo proti severovzhodu Slovenije oblačnosti vse manj, so zapisali na vremenskem portalu Neurje. Jutranje temperature bodo okoli 0 °C, na Primorskem okrog 4 °C. Najvišje dnevne temperature se bodo v vzhodni Sloveniji in ob morju gibale med 10 in 13, drugod med 6 in 9 °C.

V četrtek bodo občutno višje tudi jutranje temperature, ki se bodo ponekod v krajih z vetrom gibale le malo pod 10 °C.

V petek, soboto in nedeljo bodo temperature v vzhodni Sloveniji še nekoliko višje. Te bodo na Štajerskem, Dolenjskem in v Prekmurju presegale 15 °C. Lokalno se lahko ponekod v Beli Krajini, v Posavju, Podravju in Pomurju ogreje do okoli 17 °C. Več oblačnosti bo na zahodu Slovenije, manj pa na vzhodu države. Največ sonca bo na severovzhodu Slovenije.

Vremenska slika

Nad severozahodno Evropo je obsežno ciklonsko območje. Z okrepljenimi vetrovi zahodne smeri doteka k nam postopno toplejši in bolj vlažen zrak.

Napoved za sosednje pokrajine

Danes bo ob Jadranu in v sosednjih pokrajinah Italije pretežno oblačno z nekaj dežja, drugod bo delno jasno. Zapihal bo okrepljen jugozahodnik.

V četrtek bo v Istri in v Kvarnerju pretežno oblačno, predvsem v Gorskem Kotarju bo rahlo deževalo. Drugod bo delno jasno in dokaj toplo. Pihal bo jugozahodni veter.

Biovreme: Vremenska obremenitev se bo kazala s povečanim notranjim nemirom, z razdražljivostjo, manjšimi motnjami v spanju in utrujenostjo.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija