KONEC BREZPLAČNEGA PARKIRANJA: S prvim majem parkiranje v Žusterni ponovno plačljivo

Koper

Tako kot minulo leto bo Mestna občina Koper tudi letos, še pred uradnim začetkom poletne sezone, na gramoznem parkirišču v Žusterni uvedla plačljiv parkirni režim, ki v času poletne sezone velja vse dni v tednu, 24 ur na dan. Ta bo stopil v veljavo s prvim majem, veljal pa bo vse do jeseni, so sporočili iz kabineta župana.

Cena parkiranja bo tudi letos nespremenjena, za prvo uro in vsako nadaljnjo bo tako treba odšteti 0,5 evra, za celodnevno parkiranje (štiri ure in več) pa zgolj 2 evra. Uporabniki imajo možnost nakupa t. i. posebnega abonmaja, za katerega je treba odšteti 10 evrov na mesec, na parkirišču pa lahko brezplačno parkirajo tudi imetniki splošnega abonmaja, s potrdilom za parkiranje v Žusterni.

Občina je želela z uvedbo parkirnine urediti mirujoči promet na tem območju, hkrati pa s simbolično ceno za celodnevno parkiranje omogočiti uporabnikom kopališča, centra vodnih športov in obalne ceste, prosta parkirna mesta v neposredni bližini. Veliko je bilo namreč primerov, ko so lastniki svoja vozila tam parkirali tudi po več dni oziroma tednov ter tako onemogočali parkiranje dnevnim uporabnikom.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Lili |  06 .05. 2019 ob  15: 31
@Istrus
V predvolilnih obljubah so ostala...kot vse ostalo... parole,parole,parole...
 |  29 .04. 2019 ob  20: 56
Ales!!!kje so ta obljubljena brezplacna parkirisca..