"KOMANDANT" ZNOVA V AKCIJI: Predsednikov pes je spet ugriznil tajnega agenta

Svet

Pes predsednika ZDA Joeja Bidna, Commander po imenu, je znova v ospredju svetovnih medijev, saj je ugriznil agenta tajne službe, ki skrbi za varnost ameriškega predsednika. In to ne prvič. Dveletni nemški ovčar, ki je v Belo hišo prišel kot mladiček leta 2021, ima na vesti kar enajst ugrizov, ki jih je od oktobra 2022 do lanskega januarja izvedel na posestvu Bele hiše. "Komandantovo" agresivno vedenje je v zadnjih mesecih povzročilo nemalo težav Bidnu, kajti v okolici njegove residence se nahaja na desetine varnostnega osebja.

Pes predsednika ZDA Joeja Bidna je v ponedeljek zvečer ugriznil agenta tajnih služb, ki je prišel z njim v stik. Ta je po poročanju dobil zdravniško pomoč in se počuti dobro.

Tiskovna predstavnica prve dame Jill Biden je za CNN pojasnila, da je "Bela hiša stresno okolje za hišne ljubljenčke in da 'prva družina' nadaljuje s prizadevanji, kako pomagati Commanderju pri obvladovanju pogosto nepredvidljive narave ozemlja Bele hiše," obenem pa je poudarila, da sta zakonca Biden "hvaležna tajni službi in osebju rezidence za vse, kar naredijo, da bi zaščitili njih, njihovo družino in državo".

Medtem prihajajo na dan podrobnosti. Zapisi tajnih služb, ki jih je julija pridobila konservativna skupina, razkrivajo deset drugih incidentov z ugrizi, v katere je bil vpleten Commander.

Tako se je incident zgodil 26. oktobra 2022, potem ko prva dama Jill Biden ni mogla obdržati Commanderja pod nadzorom. Pes je "prišel proti meni", je policist zapisal v elektronski pošti. "Verjamem, da je samo vprašanje časa, kdaj bo policaj ali agnet napaden ali ugrizen."

Teden dni pozneje je drugi policist napisal, da ga je pes ugriznil dvakrat.

Še en policist, ki je bil priča napadu, je dejal, da so bili prisiljeni uporabiti "jekleni voziček, da bi se zaščitili" pred napadalnim psom. 11. decembra 2022 je pes napadel agenta in ga ugriznil v podlaket ter palec. Po objavljenih dokumentih je bil ob tem prisoten Biden, ki "se je strinjal z zelo hitro interakcijo s Commanderjem in je bil videti zaskrbljen" za poškodovanega častnika, je zapisal nadzorni agent. Nobena od poškodb, opisanih na 194 straneh elektronske pošte, ni bila opisana kot resna

Commander je že drugi pes družine Biden, ki se obnaša agresivno in je šel tako daleč, da je ugriznil osebje tajne službe in Bele hiše. Prejšnjega psa, prav tako nemškega ovčarja po imenu Major, so morali odstraniti iz rezidence ameriškega predsednika in ga poslati v oskrbo družinskim prijateljem v Delawaru.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
manemebasat |  27 .09. 2023 ob  18: 27
Najhujsi predsednik v zgodovino zda. Se hujsi of obeh Bushev, Clintona in Obame, ki so vsi hudi kriminalci. Gnoj od portala!
manemebasat |  27 .09. 2023 ob  18: 26
Kaj je muderator, se ne sme cez retardiranega bidna? Cez Trumpa pa ja? Drhal prodana, da vas ni sram!