KOLONE PLOČEVINE SE ŽE VIJEJO: Kje se čaka najdlje

Slovenija

Skladno z napovedmi ob vrhuncu turistične sezone so na mejnih prehodih s Hrvaško daljše čakalne dobe. Najdlje trenutno čakajo potniki osebnih vozil za izstop iz Slovenije na prehodu Gruškovje, in sicer uro in pol. Na prehodu Dragonja čakajo za izstop iz Slovenije 20 minut, za vstop v državo pa 40 minut.

Po napovedih AMZS lahko na slovenskih cestah tudi danes pričakujemo gostejši promet z zastoji, predvsem v smeri od turističnih krajev iz Hrvaške proti notranjosti Slovenije ter v smeri proti Avstriji in Italiji.

Gost promet z zastoji je tako pred koncem podravske avtoceste pri Podlehniku, kjer je kolona vozil dolga približno en kilometer, in naprej po cesti do mejnega prehoda Gruškovje. Prometno-informacijski center za državne ceste priporoča mejna prehoda Zavrč in Središče ob Dravi. Čakalne dobe za vstop v Slovenijo so še na mejnih prehodih Jelšane in Sečovlje do pol ure ter na prehodu Starod do 50 minut, še kažejo podatki prometno-informacijskega centra ob 8.50.

Pred odhodom na pot je pomembno, da potovanje načrtujemo vnaprej in sproti preverjamo stanje na cestah. Namesto uporabe najbolj obremenjenih cest in mejnih prehodov poiščimo alternativne poti. Če je le mogoče, se na pot odpravimo, ko so glavne prometnice proti turističnim destinacijam manj obremenjene. Sicer pa izberimo manj obremenjene ceste in mejne prehode ter se na pot odpravimo v čim bolj zgodnjih jutranjih urah. Pred začetkom potovanja poskrbimo za poln rezervoar goriva, dovolj vode, pa tudi za kakšen prigrizek, ki pride prav, če obstanemo v daljšem zastoju.

Deli novico:

jurij |  22 .07. 2018 ob  11: 23
obvezno začet gradi tretji pas na avtocesti .