KOLESAR UMRL V BOLNIŠNICI: 18-letnik ga je stisnil s tovornjakom

Kronika

Zaradi posledic prometne nesreče v Mihalovcu v občini Brežice, ki se je zgodila 7. julija, je v torek v bolnišnici umrl 77-letni kolesar. Vanj je ob vzvratni vožnji trčil 18-letni voznik tovornega vozila s pripetim priklopnikom, s katerim je moškega stisnil ob kamnito ograjo stanovanjske hiše, so danes sporočili s Policijske uprave Novo mesto.

Fotografija je simbolična. 

Hudo poškodovanega 77-letnika so reševalci po nesreči oskrbeli in odpeljali v bolnišnico, kjer pa je v torek umrl. Zoper voznika tovornega vozila iz Hrvaške, ki je nesrečo povzročil zaradi nepravilnega premika z vozilom, bodo policisti na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo.

Letos so na cestah na območju novomeške policijske uprave v prometnih nesrečah umrli štirje ljudje, v enakem obdobju lanskega leta pa trije. Vzrok treh prometnih nesreč s smrtnim izidom je bil nepravilna stran in smer vožnje, v enem primeru pa nepravilni premik z vozilom.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Prognostik |  21 .07. 2021 ob  11: 38
-1
Pamet nekega 77letnega penziča na peciklu: "Bom šel med zidom in 40tonskim kamionom, le kaj bi se mi lahko zgodilo?". Ljudje božji, 21stoletje gre, avti so vsepovsod, krožišča vsepovsod, vsakdo ima izpit danes. Ampak ne, jaz 77letnik bom šel z mojim peciklenom in motil ves promet vsepovsod po vseh krožiščih, peljal bom po pločnikih in motil mamice z vozički, ...