KER MU NISO HOTELI VZETI BRISA, JE 'PONOREL': Izolan v zdravstvenem domu kričal in razbijal po steklu

Kronika

V ponedeljek ob 16.30 je v izolski zdravstveni dom prišel moški, ki je grozil osebju. 29-letnemu domačinu sledi kazenska ovadba za kaznivo dejanje grožnje, so sporočili s Policijske uprave (PU) Koper. V Zdravstvenem domu (ZD) Izola pa so nam dodatno pojasnili, da se je gospod razburjal zaradi hitrega antigenskega testiranja (HAGT). Po pripovedovanju zaposlenih je želel, da se mu HAGT opravi nemudoma, čeprav se je po pravilih nanj potrebno naročiti, ure za naročanje pa so bile že mimo. "Gospod je močno kričal in razbijal po steklu informacijske točke," so nam še dejali v ZD Izola.

Policisti PU Koper so sicer v zadnjih 24 urah intervenirali v 33 nujnih primerih in na številko 113 skupno prejeli 82 klicev. Obravnavali so devet prometnih nesreč z materialno škodo, zasegli so eno vozilo. S področja kriminalitete so obravnavali en vlom in tri tatvine, zaradi kršitev javnega reda so bile tri intervencije. Ilegalnih prehodov državne meje niso obravnavali.

Pri Postojni so policisti ustavili 49-letnega voznika osebnega avtomobila in mu odredili preizkus alkoholiziranosti. Pokazal je rezultat 0,80 mg/l, zato vozniku sledi obdolžilni predlog.

Poostren nadzor nad tovornimi vozili

Včeraj so policisti poostreno kontrolirali tovorna vozila na avtocesti A1 in na območju mejnega prehoda Dragonja (na vstopu v Slovenijo). Skupaj so preverili 60 tovornih vozil in pri tem ugotovili 12 kršitev. Osem vozil je bilo preobremenjenih, v dveh primerih so ugotovili nepravilno delovanje tahografa, en voznik pa ni uporabljal varnostnega pasu.

Uporaba zaščitne maske na prostem

Na PU Koper opozarjajo, da kljub omilitvi vladnih ukrepov za preprečitev širjenja virusa nekateri preventivni ukrepi še vedno veljajo. Uporaba zaščitne maske je še vedno obvezna pri gibanju in zadrževanju v vseh zaprtih javnih krajih oziroma prostorih. Uporaba zaščitne maske je obvezna tudi pri gibanju in zadrževanju na odprtih javnih krajih oziroma prostorih, če ni mogoče zagotoviti medosebne razdalje najmanj dveh metrov in v osebnih vozilih. Nošenje zaščitne maske v osebnem vozilu ni potrebno, če je v vozilu ena oseba ali več članov istega gospodinjstva.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Boris iz Bošamarina |  16 .02. 2021 ob  18: 50
PRIDEŠ V ZD KOPER, BABA SI PRASKA MED NOGAMI, ČUJEŠ DA JI ZVONI TELEFON, ŠE POVRHU TE NAHRULI, ZAKAJ NISI KLICAL. NA NASLEDNJIH VOLITVAH OBKROŽITE PRAVO ŠTEVILKO!
Boris iz Bošamarina |  16 .02. 2021 ob  18: 48
LENUHI SE MU NISO JAVLI, ČLOVEK JE KLICARIL CEL DAN, KAJ PA MISLITE DA JE TO NORMALNO?
Piero Panin |  16 .02. 2021 ob  18: 12
Eni se ne zmenijo drugi so prestraseni okoli virusa.Rabu sem vzigalnik in ker se mi ni dalo cakat v vrsti sem v hecu vprasal ce me spustijo da nebi zelel sirit virusa.
Clovek je tako na brzino spakiral v vreco kar je imel,v sekundi je bil zunaj