KDAJ BOMO LAHKO PARKIRALI V NOVI GARAŽNI HIŠI? Gradnja je zaključena, park je v fazi urejanja

Koper

Preverili smo, kako napreduje gradnja Parkirne hiše Belveder, ki jo občani že nestrpno pričakujejo. Kot so nam pojasnili na občini, je gradnja že zaključena, trenutno pa urejajo dvosmerni dostop in park. Do parkirne hiše bo namreč mogoče dostopati tudi iz smeri Luke Koper, "urejamo pa tudi krožišče pri Bastionu, ki bo služilo kot obračališče ob zasedenosti garaže".

Postavili bodo ustrezno signalizacijo, ki bo sporočala zasedenost parkirne hiše, trenutno pa razširjajo vozišče na delu pri potniškem terminalu. "Dela bodo zaključena v sredini oziroma proti koncu maja in takrat bomo tudi obeležili ta posebni trenutek," so nam še pojasnili.

"S krajani usklajujemo parkirni režim, Mestna občina Koper bo namreč stanovalcem namenila 250 parkirnih mest, okoli 150 pa jih bo namenjenih ostalim obiskovalcem. Pripravljamo tudi brošuro in javni poziv za pridobitev interesa," so nam še povedali.

Pri Taverni bo občina postavila potopni val, s tem pa bo dovoljen dostop samo tistim, ki ga tudi potrebujejo, torej stanovalcem, lastnikom gostinskih obratov, dostavi. "S tem bomo ta del razbremenili prometa in ga namenili pešcem in drugim vsebinam, saj je bilo s strani občanov že več pobud o tem, kaj si na določenih trgih želijo," pojasnjujejo na občini.

Kdaj pa bo dokončno urejen park?

Park je trenutno v fazi urejanja, dela pa naj bi bila zaključena konec avgusta ali meseca septembra.

"Moramo se prilagoditi vremenskim razmeram, predvsem glede zasaditve, da ne bi poškodovali dreves," so nam pojasnili. Del parka bo ozelenjen, posajena bodo drevesa, trajnice in grmovnice, en del pa bo tlakovan. Park bo vseboval več vodnih elementov, vključno z moderno fontano.

Tudi na vseh treh paviljonih bodo stenski slapovi in korita z vodnimi brzicami, kar bo služilo kot, ne samo ličen, temveč tudi uporaben ambient. Voda bo namreč delovala kot zvočna kulisa za vplive prometa in nenazadnje pristanišča.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
mente |  16 .04. 2021 ob  12: 47
mene prov zanimam kako in pri kateri kriteij bojio dali te parkirne prostore obcanom.....in se posebej koliko bo treba placat....... bo kaj javno ? mislim da ne isto kot so financirali 400.000,00 € zaradi hrupa luka koper. Nic ni javno v obcini....