KDAJ BO ŠKEDENJSKA ŽELEZARNA POKRILA SKLADIŠČA RUDE? Deželna uprava čaka opomin iz Rima

Trst

Deželna uprave Furlanije Julijske krajine od italijanskega ministrstva zahteva, da lastnici škedenjske železarne, družbi Siderurgica Triestina, izreče opomin zaradi pomanjkljivega načrta o pokritju odprtih skladišč rude na območju obrata, piše Primorski dnevnik.

Pokritje odprtih skladišč rude škedenjske železarne predvideva tako okoljsko dovoljenje kot programski dogovor z deželno upravo Furlanije Julijske krajine. Dopolnila k načrtu bi morali predložiti do 23. novembra, nato so jim rok podaljšali do 10. decembra. Po poročanju Primorskega dnevnika je družba sicer predložila novo dokumentacijo, a so ugotovili pomanjkljivosti pri načrtih za ravnanje z meteornimi vodami.

Čeprav bi lahko zaradi takšnih pomanjkljivosti bilo pod vprašajem okoljsko dovoljenje, naj vodstvo Furlanije Julijske krajine ne bi imelo namena 'škodovati družbi'.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Eho |  15 .12. 2018 ob  14: 54
-1
Človek ne more verjet, da so umeščeni sredi tako urbanega okolja kot je Trst...Ladjedelnica, oziroma podjetje za remont ogromnih čezoceank, kjer svinjajo bolj kot v ladjedelnicah, nato luka, pa rafinerija nafte in sploh še tale železarna in še bi se najdlo. Česa takega ni na svetu. Sploh pa vse skupaj stoji na ozemlju večinoma Slovensko govorečega prebivalstva. Tudi plinohrame bi radi postavili tam, tej ljudje so nori.