KAMERE RAZKRILE DOGAJANJE MED MASAKROM NA ŠOLI: Medtem ko je napadalec ubijal otroke, so si policisti razkuževali roke! (VIDEO)

Kronika

Prvi policisti so v šolo prispeli le dve minuti in pol za napadalcem, a so se hitro umaknili, ko so iz ene od učilnic zaslišali strele.

Lokalni teksaški medij Austin American-Statesman je objavil posnetke nadzornih kamer iz osnovne šole v mestu Uvalde v Teksasu, kjer je strelec konec maja s puško ubil 19 otrok in dva učitelja.

Nadzorne kamere so posnele trenutek, ko je 18-letni napadalec Salvador Ramos ob 11.33 neovirano vstopil v osnovno šolo s puško. Nekaj ​​sekund pozneje je videti učenca, ki je prišel izza vogala in zbežal, ko ga je zagledal. Prvi policisti so v šolo prispeli le dve minuti in pol pozneje in se odpravili proti eni od učilnic, a so se, ko so zaslišali streljanje, umaknili.

Ob 11.52 je prišlo še več policistov, oboroženih s pištolami in v neprebojnih jopičih. Še vedno pa niso poskušali vdreti v učilnico, kjer je bil napadalec. Ob 12.30 je videti policista, ki si je razkuževal roke. Ob 12.50, torej 77 minut po vstopu napadalca v šolo, so policisti vendarle vstopili v učilnico in ga ubili.

Oblasti že tedne preiskujejo slab in zapoznel odziv policije, medtem ko so družine žrtev zahtevale objavo posnetkov nadzornih kamer. Velika preiskava, ki je stekla po streljanju, razkriva vse več podrobnosti o velikem spodrsljaju policije, ki je prepozno reagirala.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
kokodek |  13 .07. 2022 ob  19: 35
ker policija ni takoj reagirala, bodo še bolj sprostili prodajo orožja
Alozi |  13 .07. 2022 ob  16: 14
Slab in zapoznel odziv policije? Spodrsljaj? En je gledal na telefon, drugi razkuževal roke, tretji se je praskal... To ni spodrsljaj! To so totalni amaterji! Koiko otrok je moglo umreti brez potrebe. Koliko bi jih lahko rešili če ne bi bili taki papki?