KAKŠNE SO VARNOSTNE RAZMERE NA OBMOČJU KOPRA? Notranji minister Poklukar pri Bržanu (FOTO)

Koper

Notranji minister Boštjan Poklukar je danes z delegacijo obiskal Koper in se z županom Alešem Bržanom pogovarjal predvsem o migracijah. Obiskal je tudi policijsko postajo za izravnalne ukrepe. Kot so sporočili z ministrstva, so se sogovorniki strinjali, da so varnostne razmere na območju dobre, tako kot tudi sodelovanje med občino in policijo.

Primorska je tisti del Slovenije, ki ga prečka največ migrantov, policijske patrulje pa so na tem območju najpogostejše, je prejšnji teden v Portorožu izpostavil Poklukar.

Občina Koper zaseda največji del tega ozemlja, 303 kvadratne kilometre, podatki policije pa kažejo, da so varnostne razmere stabilne, so po današnjem sestanku zatrdili na ministrstvu.

Na notranjem ministrstvu so opozorili, da Slovenija ne more biti oaza brez migracij, saj se razmere v glavnih državah izvora še slabšajo. Po sestanku v Kopru so spomnili tudi, da se je po vstopu Hrvaške v schengensko območje spremenila metodika in taktika dela policije in da se zdaj soočamo s sekundarnimi migracijami.

Poklukar se je danes tudi seznanil s prostorsko in kadrovsko problematiko ter izvajanjem policijskih nalog na območju Policijske uprave Koper.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
manemebasat |  12 .04. 2023 ob  14: 49
Potrebno je drasticno poostriti kazni svercerjem ekonomskih migrantiv in jihadistom!