KAKO HITRO DO MOBILNE IDENTITETE SMSPASS V KOPRU? Odslej tudi v šotoru pred zdravstvenim domom

Koper

Mobilno identiteto smsPASS, s katero lahko na portalu zVEM pridobite potrdilo o cepljenju, rezultatu testiranja oziroma da ste preboleli covid-19, lahko po novem uredite tudi v šotoru pri cepilnem centru pred Zdravstvenim domom Koper. Vlogo lahko oddate vse dni od torka do petka, med 14.30 in 20.00.

Potrdilo o cepljenju, rezultatu testiranja oziroma potrdilo, da ste preboleli covid-19, lahko pridobite na portalu zVEM. Za registracijo potrebujete kvalificirano digitalno potrdilo (Sigenca) oziroma mobilno identiteto smsPASS, ki jo lahko uredite v šotoru pred cepilnim centrom v Kopru. Na enem mestu lahko oddate vlogo in izkažete svojo identiteto, kar je bilo do zdaj mogoče zgolj na upravnih enotah.

Vlogo lahko oddate od torka do petka, med 14.30 in 20.00. Po oddani prijavi boste v sporočilu SMS prejeli enkratno geslo za registracijo v portalu zVEM. Za uporabo identitete smsPASS potrebujete veljaven elektronski naslov ali mobilno številko, telefon, ki sprejema kratka sporočila, in napravo, povezano s spletom (npr. računalnik, tablico, pametni telefon). Mobilno identiteto smsPASS lahko pridobijo osebe, ki so starejše od 15 let, imajo slovensko davčno številko in EMŠO.

Na portalu zVEM bo v kratkem mogoče pridobiti tudi evropsko digitalno zeleno potrdilo.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
vseved |  07 .06. 2021 ob  18: 06
Lahko tudi na Petrolu?