KAKO DOBRI STE V "MALVAZIJA POEZIJI"? Preizkusite se v nagradni igri Vinakoper!

Koper

Dokler sonce še zadnje dni greje bele grozde istrske avtohtone kraljice, Vinakoper kakovostno letino pozdravlja s Facebook nagradno igro Dio-mio, daj mi malvazijo. Slednja na njihovem družbenem omrežju Facebook poteka do 27. avgusta, skladno z lahkotnostjo, spevnostjo in svežino karakterja malvazije pa sodelujoče vabi k ustvarjanju "malvazija poezije".

"Malvazija je sadna, sveža, lahko bi rekli tudi kreativna sorta, ki navdušuje v najrazličnejših niansah," pojasnjuje Borut Fakin, direktor Vinakoper. "Iz te sorte namreč lahko proizvedemo praktično vse stile vina – od lahkotnejše do barikirane, macerirane, peneče in sladke. Nekako po navdihu narave – in znanju, seveda. Če tako navdihuje nas, ki jo proizvajamo, nas je zanimalo, kako navdihuje tudi naše potrošnike," dodaja.

Zato Vinakoper v teh poletnih dneh, ko kreativnost dobi še prav poseben zalet, poziva ljubitelje malvazije in umetniške duše k sodelovanju v nagradni igri. "Zanima nas, kako daleč nas lahko ponese lahkotnost malvazije ter koliko kreativnih sledilcev imamo. Zanima nas, kako malvazija vstopa v njihova življenja, kako jih spodbuja, kako inspirira," pravi Fakin.

Pa ti, znaš zložit svojo "malvazija poezijo"?

V spodbudo ustvarjalcem ponujajo uvodni verz "Dio-mio, daj mi malvazijo," ki služi kot navdih za nadaljnje ustvarjanje. Podrobnosti nagradne igre, ki od 18. do 27. avgusta poteka na Facebook Vinakoper, so na voljo na http://www.vinakoper.si/si/nagradna-igra.

MINISTER ZA ZDRAVJE OPOZARJA: UŽIVANJE ALKOHOLA LAHKO ŠKODUJE ZDRAVJU.