KAKO BUREN JE BIL PRESTOP V NOVO LETO NA KOPRSKEM? Najbolj vihravo je bilo na Škofijah

Kronika

Na območju Policijske uprave (PU) Koper je bila zadnja noč v letu dokaj mirna. Na OKC so sprejeli 50 interventnih klicev. Policisti so v 24 urah obravnavali pet prometnih nesreč z materialno škodo, več je bilo le kršitev javnega reda in miru. Prejeli so osem kršitev javnega reda v zasebnih prostorih in šest na javnih krajih, pa 13 prijav kršitev zaradi uporabe pirotehničnih sredstev ter eno prijavo nasilja v družini. Sicer pa je bil prehod v novo leto relativno miren, tudi hujših posledic ni bilo. Od 1. januarja zjutraj do danes zjutraj so policisti intervenirali v 58 nujnih primerih in na številko 113 skupno prejeli 180 klicev. Obravnavali so devet prometnih nesreč z materialno škodo in eno z lažjimi poškodbami. S področja kriminalitete so obravnavali dva vloma in eno tatvino, zaradi kršitev javnega reda in miru so policisti ukrepali v štirih primerih.

Na novega leta dan so policisti ob 1.50 so dobili prijavo, da na Škofijah nekdo razbija. 35-letni Izolan se je sprl zaradi dekleta in razbil steklo, pri tem pa se je tudi porezal. Udaril je domačina in mu grozil. Po prihodu policistov na kraj se ni umiril, zato so mu odredili pridržanje. Sledi mu kazenska ovadba zaradi poškodovanja tuje stvari, zasegli pa so mu tudi manjšo količino bele prašnate snovi, ki je bila poslana v analizo.

V petek okoli 3. ure sta se v Prisojah sprla in žalila dva vinjena moška. Med postopkom se nista pomirila oz. nista upoštevala zakonitih ukazov. Obema je bilo odrejeno pridržanje in izdan plačilni nalog.

Vlom

V Prestranku je nekdo vlomil v progovno vozilo in ukradel bakreno vrv (35 m–40 m), vozno žico (25 m–30 m), bakreno vrv ozemljilne palice (8 m) in škarje za železo. Škode je za 1.000 evrov.

V Sp. Škofijah je nekdo s pirotehničnim sredstvom poškodoval nabiralnik, posledično se je poškodovalo tudi okno na objektu in vozilo, parkirano v bližini.

Pozitiven na kokain in konopljo

V petek ob 20.20 so v Kopru ustavili osebni avto mariborske registracije. V postopku je bil 30-letnemu vozniku odrejen preizkus alkoholiziranosti, ki je bil negativen, opravljen je bil postopek za prepoznavo znakov in simptomov, ki so posledica uporabe prepovedanih drog ter hiter test na mamila, ki je bil pozitiven na kokain in konopljo. Odrejen mu je bil strokovni pregled, ki je bil opravljen v izolski bolnišnici. Prepovedana mu je bila nadaljnja vožnja in izdan plačilni nalog po zakonu o nalezljivih boleznih, sledi mu še obdolžilni predlog. Plačilni nalog je bil izdan tudi sopotnikoma zaradi kršitev zakona o nalezljivih boleznih in zakona o osebni izkaznici.

Ilegalne migracije

Včeraj so policisti na območju PP Kozina obravnavali štiri državljane Pakistana, ki so prišli v Slovenijo nelegalno.

Sicer pa sta 2. in 3. januar minila brez večjih varnostnih dogodkov na območju PU Koper.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
kokodek |  05 .01. 2021 ob  13: 12
"Lili", letos je pirotehnika bila prepovedana. Kljub temu je ponekod pokalo, a veliko veliko manj kot v popotovih časih. Popo je bil potrošniški ljubitelj ognjemetov v stilu veliko blišča in še več bede !!!
Lili |  04 .01. 2021 ob  12: 47
-2
Kaj ni bila prepovedana uporaba pirotehnike? Vsako leto (ali beri, ko je bil Popo na oblasti), so se vsi širokoustili, kako to škodi živalim, letos pa...