JELINČIČ NAMERAVA POLETJE PREŽIVETI NA OBALI, O MONIKI PA TAKOLE: Razkril, kaj je tisto, česar se najbolj boji! (FOTO)

Koper

Zmago Jelinčič Plemeniti in Monika Zupanc Jelinčič, ki sta v postopku ločitve, sta uradno še vedno poročena, saj je sodišče zaradi situacije s koronavirusom preklicalo narok, ki je bil razpisan za 26. maj in ga prestavilo na 2. julij. V tem času se je Jelinčič lotil del na vili z bazenom v Žusterni, kjer je Monika sicer odklopila vodo in elektriko. Kaj se dogaja z nepremičnino, za katero med zakoncema divja sodna vojna, in katerega scenarija se Jelinčič najbolj boji, je razkril v telefonskem pogovoru za Regional.

(vir: Facebook/Zmago Jelinčič Plemeniti)

Medtem ko o lastništvu vile v Žusterni še vedno odloča sodišče, imata zakonca možnost njene souporabe. Monika je že pred časom izklopila vodo in elektriko, saj do odločitve sodišča ne želi, da bi na vili potekala dela. Na drugi strani pa Zmago trdi, da se s tem na objektu dela škoda, in je zato Moniko prijavil zaradi domnevnega motenja posesti, a mu koprsko sodišče v februarju ni pritrdilo. Ob pomoči soseda, ki mu zagotavlja elektriko in vodo, pa lahko Zmago kljub vsemu nadaljuje z deli na hiši.

(foto: Regional)

"Monika je pred nekaj dnevi s svojim ljubimcem prišla na parcelo"

"Bazen je narejen, problem je, da nimam vode, kajti moja bivša gospa ne dovoli priključitve vode in elektrike, drugače bi se obe hčerkici že letos kopali noter, vendar pa to ne gre. Moram pa priznati, pri urejanju in gradnji se moram zahvaliti sosedu, g. Ayariju, ki je pokazal veliko pripravljenost za pomoč, zelo lepo od njega," je dejal Jelinčič.

Zanimalo nas je, kako na te posege gleda Monika in če se tudi ona kdaj oglasi in si ogleda, kaj se dogaja. "Monika je s svojim ljubimcem pred nekaj dnevi prišla na parcelo si vse ogledovala, tudi znotraj hiše, vendar ne vem, kaj hoče s tem. Če bi želela, da imata hčerkici čim prej zadevo narejeno, bi dovolila vodo in elektriko, ne pa da problematizira in tega ne naredi. Jaz mislim, da za vsem skupaj stoji samo želja prodati vse skupaj in z ljubimcem 'zagoniti' denar, za otroke pa je ne zanima," je bil jasen Jelinčič.

(vir: osebni arhiv Zmaga Jelinčiča)

S hčerkama je v rednih stikih

Zmago je v septembru za Regional povedal, da Monika ni vložila v hišo 'niti ficka' in jo bo zato morala vrniti. Danes njegovo mnenje ostaja enako. "Tako je, saj ni nič njenega. Nič ni prinesla in nič ni prispevala za te zadeve, denar je šel za obleke, čevlje, pa za njo, da se je fajn imela."

Glede stikov s hčerkama je dejal, da so v rednih stikih, čeprav "mi pa je v začetku nekaj mesecev absolutno preprečevala stike, a zgleda, da sta sami zahtevali, da imamo stike," je pojasnil. "Se vidimo, se slišimo po telefonu, si pošiljamo sporočila, vendar je bilo tudi zaradi koronavirusa bolj omejeno vse skupaj. Takoj, ko bo sonce, pa ju bom peljal na sladoled," je dodal.

(vir: osebni arhiv Zmaga Jelinčiča)

Poletje bo preživel na svoji parceli

Zmago je obdobje karantene "v glavnem preživel stalno v parlamentu, skozi smo delali. Ni bilo nikogar, da bi prenehal z delom, bilo ga je precej več kot običajno," pove. "Bilo je ogromno sprotnih zadev, prilagajanja na razmere … Kot stranka smo dali ogromno predlogov vladi in moram reči, da jih je veliko upoštevala."

Kaj pa poletni oddih? Zaradi aktualnih razmer v zvezi s koronavirusom marsikdo še ne ve, kje bo preživel poletne počitnice. A Zmago je svojo destinacijo že izbral. "Enostavno bom imel svoje počitnice na slovenski obali na svoji parceli, seveda bodo to bolj delovne počitnice, ampak zakaj bi hodil po svetu, ko je pri nas lepo." Na vprašanje, kaj vse mora še urediti na hiši, odgovarja: "Dela je še kar nekaj, tako znotraj kot zunaj, skratka okolico je treba urediti, narediti ograjo, posaditi drevje pa take zadeve."

(vir: osebni arhiv Zmaga Jelinčiča)

To je scenarij, ki se ga Zmago najbolj boji

V pogovoru nismo mogli mimo morebitne prodaje hiše s strani Monike, kar je že pred časom zaokrožilo v medijih. "Res je, bilo je objavljeno, da naj bi prodajala hišo. To je tisto, česar se jaz bojim. Lahko bi se zgodil scenarij, da bi se kdo javil na ta oglas, potem pa bi Monika rekla, da se 'zadeva vrti na sodišču, ampak jaz bom zagotovo dobila, če pa si hočete zagarantirati, da boste vi kupil to hišo, mi dajte vnaprej toliko in toliko denarja'. Ko bo vse skupaj na sodišču padlo in ne bo dobila nič, pa bo potencialnemu kupcu rekla, da ni uspelo, a denarja nazaj ne bo vrnila in rekla 'nimam ga več, dajte me tožit'," je pojasnil Jelinčič.

"To je klasična oblika goljufije, ki je poznana v določenih krogih, po mojem mnenju tudi njenemu partnerju. Hitro bi se našel kak Rus, ki bi dal denar in se obrisal pod nosom. Monika in njen ljubimec bi rekla 'Pojdite na sodišče', kjer pa se zadeva vleče in vleče in se ne realizira, kot bi se morala," je še dodal Jelinčič.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija