JE V VAJINI ZVEZI PREMALO SEKSA? Strokovnjaki razkrivajo razloge za posteljne "polomije"

Trendi

V dolgotrajnih zvezah partnerja navadno padeta v dnevno rutino. Ni skrivnost, da se želja po seksu zmanjša, ko pride do življenjskih težav. V takih primerih terapevti svetujejo eksperimentiranje, piše na portalu Huffington Post. Redki so namreč pari, ki nimajo nobenih problemov s spolnostjo, še redkejši pa so tisti, ki zaradi takšnih težav poiščejo strokovno pomoč. Včasih je problem le seks, torej nezadovoljstvo z njim, kar je posledica pomanjkanja komunikacije med partnerjema in tukaj na pomoč priskoči spolni terapevt. Presenetljivo ali ne, večina parov se pritožuje predvsem zaradi enakih oziroma podobnih stvari. Skupina seksologov razkriva, s katerimi izjavami se najpogosteje srečujejo v ordinaciji.

1. "Ne morem doživeti orgazma med seksom"

Ženske so na področju seksa zelo občutljive in njihov orgazem zahteva bistveno več napora kot moški. Po statističnih podatkih je le 15 do 20 odstotkov žensk zadovoljnih med seksom, vendar potrebujejo veliko stimulacije, da dosežejo orgazem.

Poza, v kateri ženske največkrat doživijo orgazem, je tista, v kateri je ženska zgoraj oziroma tista, v kateri leži na hrbtu, medtem ko se ji boki zibajo, noge pa ima dvignjene.

2. "Moj penis me ne posluša"

Najpogostejša problema te vrste sta prezgodnja ejakulacija in erektilna disfunkcija. V obeh primerih moški navadno postane razočaran in depresiven, ker je to največji udarec za njihov ego, medtem ko se drugi partner oziroma partnerka boji, da ni več privlačen/privlačna.

Kolikor arogantno se sliši, bi se morali moški s temi težavami osredotočiti na lasten užitek in manj na partnerjev/partnerkin, ki bi moral/a imeti več razumevanja do omenjenih težav in tega ne jemati osebno. Najpomembnejša je podpora.

3. "Nimava usklajenih spolnih želja"

Skoraj v vsaki zvezi si en partner želi več seksa kot drugi. Na začetku so pari bolj ali manj usklajeni, ker ko so prisotni "metuljčki" v trebuhu, je tudi spolna želja večja. Kasneje želja po seksu začne slabeti, najpogosteje pri ženskah, ki jim občutki postanejo pomembnejši od samega seksa.

Lahko postane precej naporno, če en partner vztraja pri seksu, drugemu pa ni do tega. Razlogi za zavrnitev seksa so različni, od težav v odnosu do težav zunaj njega. Potrebna je le kakovostna komunikacija.

4. "Želim popestriti svoje spolno življenje, vendar mojega partnerja/partnerke to ne zanima"

Najhujša stvar pri dolgotrajnih odnosih je, če seks postane rutina. Običajno je dovolj, da v spalnico vnesete nekaj novitet, da znova "prižgete ogenj". Vendar pa niso vsi ljudje enaki in za nekatere so spolne igračke ali nenavadne poze preprosto preveč.

V takih primerih lahko pomagajo spolni terapevti, ki partnerja spodbudijo, da sta odprta in izrazita svoje želje, o katerih si med seboj morda ne upata govoriti.

5. "Želim si, da bi bil seks enak kot pred porodom"

S prihodom prvega otroka v življenje se vse spremeni, zlasti spolno življenje. Ženske navadno izgubijo samozavest, ker njihovo telo ni videti enako kot pred porodom ali pa je njihova nožnica širša kot prej, zato v seksu ne uživajo v enaki meri.

V drugem primeru mora ženska trikrat na dan izvajati Keglove vaje za krčenje vaginalnih mišic. Naredi naj približno dvajset ponovitev. Na ta način se vagina zategne in mišice se regenerirajo. Za hitrejše rezultate je predlagana električna stimulacija s posebnim medicinskim pripomočkom.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija