JE COVID RULETA RESNA GROŽNJA? Toliko ljudi o tem razmišlja in toliko se jih je že namerno okužilo!

Koper

V preteklih dneh smo že poročali o tako imenovani "covid ruleti". Več ljudi, predvsem mladih, ki večinoma bolezen prebolevajo v blažji obliki, naj bi razmišljalo o namerni okužbi z novim koronavirusom, saj bi tako pridobili potrdilo o prebolelosti. Ta dokument bi jim namreč olajšal pot do večje svobode gibanja.

Spomnimo, državljani, ki imajo potrdilo o pozitivnem testu na novi koronavirus, ki je starejši od 21 dni in ni starejši od šest mesecev, so izvzeti iz sistema obveznega testiranja. Osebam, ki predložijo ta dokument je dovoljeno prehajanje med statističnimi regijami tudi v času, ko za ostale velja prepoved.

Kot smo poročali, naj bi o tem razmišljalo tudi nekaj prebivalcev na Obali. Predvsem je pod izvirno objavo izstopal zapis, da naj bi delavci iz Bosne in Makedonije dobesedno iskali okužene, da bi se tudi sami okužili, s tem pa poleti imeli več svobode pri potovanjih v domovino.

Kaj pa o tem menijo naši bralci?

Na naše bralce smo naslovili anketo, kjer smo jih vprašali, ali so tudi oni že kdaj razmišljali o tem, da bi se namerno okužili.

Anketa je dosegla več kot 3000 bralcev, 672 pa jih je tudi izrazilo svoje mnenje. V anketi smo dali bralcem več možnosti. Za prvo možnost, "mi ne pade na pamet" se je odločilo 47 odstotkov oziroma 309 naših bralcev.

Tem sledi 22 odstotkov oz. 150 bralcev, ki priznava, da so o tem že razmišljali in da so to pripravljeni tudi storiti. 14 odstotkov ali 92 oseb je o tem že razmišljalo, a tega ne bi storili.

9 odstotkov oz 57 bralcev o tem še ni razmišljalo, 7 odstotkov ali 50 bralcev o tem nima mnenja, 14 sodelujočih, kar predstavlja 1 odstotek, pa je priznalo, da so se že namerno okužili

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Piero Panin |  13 .04. 2021 ob  22: 17
Podobno sem sam razmisljau vendar glej ga zlomka ni vsak sportnik....
kekec |  13 .04. 2021 ob  13: 24
Jaz tukaj ne vidim nekega problema, če se mladi, zdravi namerno okužijo, se izolirajo in prebolijo. S tem dobijo protitelesa in ne prenašajo virusa naprej, ob ponovni okužbi, ter zaščitijo starejše, rizične.
Cazzimperio  |  12 .04. 2021 ob  16: 40
Sebičnost mladih nima meja. Upajo tudi, da ta stari čimprej umrejo. Da lahko kaj podedujejo in prodajo.
A virus se širi in ne bo nikoli odšel s tega planeta.
Težko boste dočakali visoko starost.
Kar igraje rusko ruleto...
Piero Panin |  12 .04. 2021 ob  15: 48
-4
Dont eat yellow snow...
Korona virus je dobil ime ker ima bodicke okoli in spominja kot da bi imel krono na glavi.Nevidi se ga z navadnim ocesom,je zajedavec kot nekateri otroci dobijo gliste al usi.Dobi si svoje mesto v pljucih kjer bi se reklo po domace seksa in izleze jajceca da dobi svoje potomstvo in valda drugi delajo isto.
Naj se okuzijo,zdi se mi neka spiritualna izkusnja da tvoje telo bo za nekaj casa si izposodil tudi nekdo drug
ManofSteel |  12 .04. 2021 ob  13: 11
-12
Dokaz do kje je prispela civilizacija norcev...upam, da se jih bo č več okužilo pa naj še tastarim prinesejo domov virus. Bedaki na kubik
Lili |  12 .04. 2021 ob  12: 36
-8
Ma folk res ni pri sebi! In zaradi takih bedakov, bodo kaznovani vsi, ki so covid preboleli, pa si teha nikakor niso želeli.
OVCE!