IZOLSKI POLICISTI LETOS OBRAVNAVALI ŽE PET POKOLOV ŽIVALI: V vsaj dveh primerih sta ga zakrivila potepuška psa

Izola

Na družbenih omrežjih se je pojavil poziv, s katerim iščejo lastnika dveh psov, ki naj bi na Šaredu, v Baredih in okoliških krajih delala škodo. Po komentarjih sodeč naj bi zadevo že prijavili policiji in veterinarski inšpekciji, a naj se ne bi zgodilo še nič.

Kot kaže, so se domačini sami začeli angažirati in iskati lastnika dveh psov, ki naj bi napadala živali na Šaredu, v Baredih in Srgaših. Na Facebooku so objavili, da se v teh krajih že dlje časa "klatita psa v tandemu in delata škodo". Kot so ju opisali, gre za nemškega ovčarja z ovratnico in črnega kratkodlakega mešanca nižje rasti.

Eden izmed komentatorjev je zapisal, da sta mu dva meseca nazaj poklala devet ovc: "Smo jih videli, bila policija, veterinarski inšpektor in nič …" Iz drugih komentarjev pa je razbrati, da naj bi napadala tudi drugod, med drugim tudi koze, kokoši in celo emuje, vendar naj ne bi vsi lastniki zadeve prijavili.

"Psa videvajo, vendar ljudje ne vedo, za kaj gre. Želimo, da se ta informacija razširi in da se dobi psa oz. lastnika!" je zapisala pobudnica, ki je sprožila iskanje.

Ali so v zvezi s tem res prejeli kakšno prijavo in za ostale podrobnosti, smo se z vprašanji obrnili na Policijsko upravo (PU) Koper in veterinarsko inšpekcijo.

Do sedaj smo odgovore prejeli le s PU Koper. Kot so pojasnili, so letos izolski policisti na območju Šareda, Baredov in Livad obravnavali pet pokolov prostoživečih živali (kokoši, race, ovce). V treh primerih ni bilo mogoče ugotoviti, ali gre za potepuške pse ali zveri, v dveh primerih pa so policisti pridobili podatke, da sta pokol zakrivila potepuška psa, in sicer manjši črn pes in večji rjav pes, so zapisali. Psov policisti še niso uspeli izslediti oz. ugotoviti njihovih lastnikov. O vseh obravnavanih primerih so obvestili pristojno koprsko inšpekcijo za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin.

Policisti pa ob tem še pozivajo: "Vse lastnike živali za rejo (ovac, koz, kokoši, rac itd.) prosimo, da svoje živali ustrezno zavarujejo in ogradijo, še posebej ponoči. Prav tako prosimo vse, ki bi karkoli vedeli o opisanih dveh potepuških psih, da nam to sporočijo na interventno številko 113 ali 112."

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Piero Panin |  12 .05. 2021 ob  14: 49
Ko se dobita dva pol se jim prebudi stari instinkt od volka in to je pol samo za gledat.
Gor v brkinih je kar pogosto do tega prihajalo,enkrat sem lutal po gozdu priskace srna pred mano in zanjo dva pesa,to sta jo preganjala zgleda kilometre ker je samo bogo skakala komaj kaj se energije..zgleda da jo preganja dokler se ne zmuci,drugace jo nebi ujel