IZ MADRIDA SE VRAČA ŠE ENO LETALO S SLOVENCI: Tudi ti direktno v karanteno

Slovenija

Potem ko se je s humanitarnim letom v petek iz Madrida vrnilo 42 Slovencev, bo še eno letalo iz španske prestolnice proti Ljubljani poletelo danes. Tudi Slovenci s tega leta bodo napoteni v skupinsko karanteno. Nastanitev prve skupine v velenjskem hotelu Paka je sicer precej razburila Velenjčane.

Na današnjem letalu iz Madrida naj bi bila skupina med 40 in 45 Slovencev, ki bodo po prihodu napoteni v karanteno. Na letalu bo tudi nekaj državljanov drugih držav, ki bodo morali takoj oditi iz Slovenije. "V domačo državo se bodo odpravili na način, da v Sloveniji ne naredijo nobenega postanka," je v petek poudaril vodja konzularne službe na zunanjem ministrstvu Andrej Šter.

Že v petek je s posebnim letalom iz Španije priletelo 42 Slovencev. Ob prihodu so opravili zdravniški pregled, nakar so jim bile vročene odločbe o 14-dnevni karanteni, ki jo preživljajo v velenjskem hotelu Paka. To namestitev je vladi v uporabo ponudila družba Hisense Gorenje.

Je pa nastanitev v hotelu v središču Velenja razburila Velenjčane, tudi zato, ker velenjska mestna občina o tej nastanitvi ni bila obveščena. Je pa občina ob pomoči štaba Civilne zaščite Velenje in policije naknadno prevzela skrb za nastanjene, vključno z zdravstveno oskrbo in prehrano, poskrbeli so tudi za varovanje.

V izjavi za POP TV je vodja konzularne službe na zunanjem ministrstvu Andrej Šter velenjski občini in njenim občanom v petek izrekel opravičilo, ker jih niso seznanili z vzpostavitvijo karantene. Velenjski podžupan Peter Dermol je opravičilo sprejel.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Tiramola  |  28 .03. 2020 ob  13: 20
Bravo Andrej Šter. Rešuje življenja Slovencev.
Kosovo je svoje državljane izpljunilo. Verjetno so bili slabi državljani. Ni bilo potrebe po ustanovitvi države saj so jo takoj zapustili.
Lp
Erazem |  28 .03. 2020 ob  11: 31
Velenjčane ni razburil poskus uvajanja albanskega jezika v njihov zdravstveni dom temveč skrb za zdravje Slovencev.