IGOR JADRIČ PREVZEL VODENJE KOPRSKIH POLICISTOV: To je že njegova tretja policijska uprava

Koper

1. decembra letos je direktorovanje na Policijski upravi (PU) Koper prevzel Igor Jadrič, ki je julija letos to delovno mesto prevzel začasno, ko je v. d. generalnega direktorja policije Boštjan Lindav podal izredno odpoved takratnemu direktorju Borisu Korasi.

Igor Jadrič

Jadrič dela v policiji od leta 1992. Najprej je bil zaposlen na PP Cerknica kot policist, nato kot policist-kriminalist. Deset let kasneje je zasedel delovno mesto pomočnika komandirja PP Postojna, leta 2003 je bil premeščen na delovno mesto inštruktorja za samoobrambo. Od 2005 do 2011 je na takrat še PU Postojna, ki zdaj ne obstaja več, opravljal naloge inšpektorja za notranjo zaščito in pritožbe.

Po ukinitvi PU Postojna je bil premeščen na PU Ljubljana, kjer je do leta 2014 delal kot samostojni policijski inšpektor v Službi direktorja, nato je prevzel vodenje oddelka za notranje preiskave. Oktobra 2020 je postal pomočnik direktorja PU Koper.

Konec leta 2021 je po odhodu Igorja Ciprleta dva meseca opravljal naloge direktorja PU Koper, novembra lani pa je delo predal Borisu Korasi, ki je pred tem vodil urad takratnega direktorja policije Antona Olaja. Junija lani je Olaja zamenjal Lindav, ta pa je še isti mesec izrekel izredno odpoved Korasi, ki ga je najprej zamenjal Dimitrij Marušič, nato pa Jadrič.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija