Humanitarna akcija za pripadnike Slovenske vojske

Slovenija

Na pobudo in v organizaciji Naj prostovoljca za leto 2012 v javni upravi Mateja Markoviča ter s pomočjo sindikatov, ki delujejo v Slovenski vojski, do 20. decembra poteka humanitarna akcija, s katero po vseh vojašnicah in vojaških objektih Slovenske vojske zbirajo hrano za pripadnike Slovenske vojske, ki potrebujejo pomoč.

"Praznična decembrska evforija je za nekatere pripadnike Slovenske vojske vse prej kot prijetna. Mnogi pripadniki Slovenske vojske se dnevno spopadajo s pomanjkanjem in njihovi otroci niso deležni praznične evforije v vsem decembrskem blišču," so navedli v Sindikatu vojakov Slovenije (SVS), ki v humanitarni akciji sodeluje skupaj z ostalimi v Slovenski vojski delujočimi sindikati.

Vojaška verzija Anine zvezdice, kot so jo poimenovali v SVS, poteka pod geslom Vojaki s srcem. V SVS verjamejo, da so pripadniki Slovenske vojske sposobni priskočiti na pomoč in da se bodo v času akcije do 20. decembra odzvali na humanitarno akcijo kot soborci na terenu in tako pomagali pomoči potrebnim pripadnikom Slovenske vojske.

V sindikatu tudi upajo, da bo humanitarna akcija prebudila odgovorne v državi in jim odprla oči, da bodo spregledali in videli agonijo slovenskih vojakov s plačami blizu minimalnih, s katerimi, kot navajajo, ne morejo dostojno preživljati sebe in svojih družin.