HRVAŠKA POLICIJA RANILA ŠE ENEGA MIGRANTA: Ta naj bi sam povzročil strel

Svet

Hrvaški policisti so v sredo popoldan med posredovanjem proti skupini nezakonitih migrantov na območju Mrkoplja nedaleč od meje s Slovenijo s strelnim orožjem poškodovali enega izmed njih. To je danes potrdila policija, ki je navedla, da se je oseba upirala policistu in sama "povzročila strel".

Hrvaški policisti so v sredo na območju Mrkoplja izvajali okrepljene dejavnosti v boju proti nezakonitim migracijam in preprečevanju premoženjskih kaznivih dejanj. Med posredovanjem so zalotili skupino neznanih oseb, so danes sporočili na spletni strani policijske uprave primorsko-goranske.

"Med policijskim posredovanjem se je ena izmed oseb z namenom, da bi preprečila policistu opravljanje uradnih nalog, aktivno upirala in je na ta način s svojim dejanjem povzročila strel iz strelnega orožja policijskega uslužbenca. Posledično je prišlo do poškodbe," je objavila policijska uprava s sedežem na Reki.

Izpostavili so, da je bila poškodovana oseba nemudoma deležna nujne medicinske pomoči. Po prvih neuradnih informacijah je šlo za lažjo poškodbo. Policija ugotavlja vse okoliščine dogodka, so še zapisali.

Medtem so v reškem kliničnem centru potrdili, da so v sredo operirali ranjenega migranta. Njegovo stanje je stabilno in ni v smrtni nevarnosti. Migrant je bil ustreljen v desno ramo, strel pa je poškodovano zgolj mehko tkivo, je novinarjem povedal zdravnik Grgo Martinović.

Reška policija je ranjenega migranta že kazensko ovadila zaradi nasilja nad uradno osebo, je poročala regionalna televizija N1.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija