MOTIVIRANI KOPRČANI ZABELEŽILI 12. ZMAGO: Prvič jim je uspelo v Polzeli (FOTO)

Koper

Košarkarji Sixt Primorske so v 16. krogu lige Nova KBM premagali Hopse Polzelo s 93:83 (23:17, 45:41, 71:58).

Čeprav so košarkarji Sixt Primorske že dlje časa zanesljivi udeleženci lige za prvaka, so maksimalno zavzeto in motivirano odigrali srečanje proti Hopsom in prvič v zgodovini kluba zmagali na Polzeli. Hopsi so tako doživeli sedmi poraz v ligi Nova KBM, Koprčani pa so zabeležili dvanajsto zmago.

Srečanje je bilo s tekmovalnega stališča veliko bolj pomembno za Hopse, ki še nimajo zagotovljenega mesta med prvimi šestimi ekipami, vendar je bila zasedba Sixt Primorske zanje enostavno pretrd oreh. Gostitelji so vodili le enkrat, v 17. minuti pri 37:35, preostanek dvoboja pa je bil v znamenju gostov, ki so imeli dovolj razpoloženih košarkarjev, da so suvereno nadzorovali potek dogodkov.

"Čestitke fantom za zmago. Tekma nam resda ni prinašala ničesar, a odigrali smo jo, kot da je naša zadnja. Čestitke Hopsom za dobro predstavo," je dejal trener Koprčanov, Jurica Golemac.

Z 22 točkami in devetimi skoki je izstopal Lance Harris (trojke 4:7). Štirinajst točk je prispeval Marjan Čakarun (5 skokov), po deset pa so jih dodali Žan Mark Šiško (9 podaj), Corin Henry (4 podaje) in Ivan Marinković. Pri domačih sta bila najučinkovitejša Sandi Čebular in Milojko Vasilić, ki sta zbrala po 17 točk in 6 skokov.

Hopsi imajo do konca še tri tekme, saj morajo odigrati še zaostalo srečanje s Krko (5. 2.), Sixt Primorska pa bo preostali tekmi odigrala doma, in sicer proti Šentjurju in Krki.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija