GROZLJIVO ODKRITJE: Italijana brez hrane in vode prevažala 107 pasjih mladičev

Kronika

Murskosoboški policisti so v petek pri preverjanju tovornega vozila, 45-letnega voznika in 50-letnega sopotnika, oba sta Italijana, odkrili 107 pasjih mladičev, za katere so ugotovili, da ju moška prevažata nezakonito. Mladiče, od katerih je eden že poginil, so jima odvzeli inšpektorji in jih premestili v zavetišče za živali.

Kot so sporočili s Policijske uprave Murska Sobota, so policisti tovorno vozilo ustavili v petek dopoldne na avtocesti iz smeri Pinc proti Mariboru v bližini izvoza Gančani. Pri pregledu dokumentov in zunanjosti vozila so ugotovili, da to nima vinjete, kot prometno dovoljenje pa je voznik izročil njegovo kopijo, za kar so mu izrekli globo.

Fotografija je simbolična.

Med postopkom so policisti iz zadnjega dela vozila zaslišali cviljenje, zato so voznika pozvali, naj odpre vrata tovornega prostora. V njem so bili nameščeni zabojniki, v njih pa kletke, v katerih je bilo brez hrane in vode 107 pasjih mladičev, za katere pa sta imela Italijana le 18 potnih listov.

Policisti so o najdbi obvestili inšpekcijo uprave za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin, ki je pse odvzela, Italijanoma pa izrekla 800 evrov globe. Po nestrokovni oceni policije bi tujca s prodajo psov zaslužila okrog 60.000 evrov.

Deli novico:

curlo |  20 .09. 2018 ob  10: 01
Ljudje, dajte pomagati tem nedolžnim bitjem in jim ponudite topel dom .Citiral bom ( vedno ) francoskega pisatelja in Nobelovca, Anatola France-ja : " Kdor v svojem življenju nikoli ni imel rad psa, ostaja neprebujen". Te živali, ki so nam brezpogojno vdane, zato, ker jim nudimo hrano, vodo in zavetje pomenijo najčistejšo ljubezensko vez, vdanost in predanost nam, ki smo njihova usoda.
Santana in McLaughin sta nekoč, davno nazaj izdala album "Love, devotion, surender"......misli, da te tri besede najbolje označujejo čist, neomadeževan odnos, ki se med ljudmi ne more nikoli stkati, edino ti naši cucki so tega sposobni.......mi tega v taki obliki definitivno nismo sposobni, zato kapo dol vsem srčnežem, ki pomagajo živalim nasploh.
karoca91 |  20 .09. 2018 ob  07: 43
Razlog več za kaj ne kupujem/o pse... Upam, da se bodo zanje našli dobri ljudje! Psi pa so tako ali tako najboljši prijatelji in zvesti do groba. Še posebno pa psi iz prepolnih zavetišč...
Eho |  20 .09. 2018 ob  01: 37
Pse | včeraj ob 16:33

"Tudi tiste", ki jih majka ni vzgojila.
Pse |  19 .09. 2018 ob  16: 33
-1
v zavetiščih in tiste ki niso na povodcu je treba evtanazirat.
@ali se ve |  19 .09. 2018 ob  11: 10
Zdaj so najprej v karanteni, kjer bodo deležni zdravljenja in lahko samo upamo, da bodo vsi preživeli. Novi dom bodo iskali, ko jih bodo pozdravili in takrat bodo verjetno tudi izdali dodatna navodila kako se lahk opotencialni posvojitelj prijavi.
Sicer je pa že sedaj veliko psov v naših zavetiščih, ki čakajo na novi "za vedno" dom.
pegam |  19 .09. 2018 ob  05: 43
jaz bi posvojil oba laha pa brez raznih društev za zaščito lahov
Ali se ve |  18 .09. 2018 ob  22: 51
Kje se pol te mladič da posvojit?