GROZLJIVKA SREDI ANKARANA: Pretep s pištolo, sedaj pa pogrešajo Danijela Božića, policija prosi za pomoč!

Kronika

V petek, 15. novembra smo poročali o pretepu v Ankaranu. Policisti so tam obravnavali kaznivo dejanje nasilništva in kaznivo dejanje nedovoljene proizvodnje in prometa orožja ali eksploziva, ki sta ga utemeljeno osumljena 29-letni državljan Slovenije in 29-letni državljan Črne Gore. Osumljenca sta pretepla državljana Slovenije iz območja Ljubljane in ga pri tem lahko telesno poškodovala. Za napad je bila uporabljena pištola, s pomočjo katere je eden od storilcev udarjal oškodovanega Ljubljančana v glavo, opisujejo na koprski policijski upravi. 

Oba osumljena storilca kaznivega dejanja sta bila 17. novembra s kazensko ovadbo privedena na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku okrožnega sodišča iz Kopra, ki je zoper njiju odredil pripor. Napadeni Ljubljančan je bil še isti dan odpuščen iz bolnišnice v domačo oskrbo.

16.  novembra pa so svojci na Policijski postaji Ljubljana Vič podali prijavo, da pogrešajo Danijela Božića (na fotografiji spodaj), ki se jim od 15. novembra ni več oglasil na telefon in ni vrnil na domač naslov.

Pogrešani je suhe postave, svetle polti, visok okoli 170 centimetrov, pobrit po glavi, s pristriženo črno brado, rjavih oči in oblečen v športna oblačila, so sporočili s Policijske uprave Ljubljana.

Z  zbiranjem  obvestil in preverjanjem dejstev in okoliščin je bilo do tega trenutka ugotovljeno, da je bil pogrešani Danijel Božič nazadnje viden 15. novembra v dopoldanskem času, in sicer na območju Ankarana, od koder je po Regentovi ulici peš odšel neznano  kam.  Ker se je pogrešani na območje Ankarana dejansko pripeljal v osebnem avtomobilu skupaj z osebami, ki so bile vpletene v obravnavani kaznivi dejanji, in ker iz dosedanjih ugotovitev izhaja razlog za sum, da bi lahko bil Danijel Božič žrtev kaznivega  dejanja, se izvajajo vse aktivnosti za njegovo izsleditev, so danes sporočili s koprske policijske uprave. Po do sedaj zbranih podatkih Danijel Božič ni osumljen nobenega kaznivega dejanja.

Koprski kriminalisti kljub odrejenemu priporu dvema osumljenima osebama nadaljujejo z izvajanjem preiskovalnih dejanj z namenom ugotavljanja vseh dejstev in okoliščin obravnavanih kaznivih dejanj nasilništva in nedovoljene proizvodnje in prometa orožja ali eksploziva z dne 15. november s ciljem izsleditve pogrešane osebe.

Policisti prosijo vse, ki bi karkoli vedeli o pogrešani osebi, da podatke sporočijo na najbližjo policijsko postajo ali policijsko postajo Ljubljana Vič na 01 470 09 60 ali pa pokličejo na interventno številko 113 oz. anonimni telefon 080 1200.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Komunisti, povsod so |  22 .11. 2019 ob  20: 23
-4
Šele ko sta ga YU.naka toliko nabijala v glavo, da sta poškodovala pištolo, sta ugotovila, da je pretepeni prav tako 'državljan Slovenije' in je bilo nabijanje v trdo glavurino brezpredmetno in brezkoristno. (Napadeni Ljubljančan je bil še isti dan odpuščen iz bolnišnice v domačo oskrbo.)