NOVO O ENI IZMED NAJHUJŠIH NESREČ NA HRVAŠKEM: 12 mrtvih, 19 huje in 13 lažje poškodovanih (FOTO, VIDEO)

Kronika

V prometni nesreči avtobusa s poljskimi registrskimi tablicami na hrvaški avtocesti je umrlo več ljudi. Avtobus, ki je vozil iz smeri Madžarske proti Zagrebu, je davi okoli 5.40 zletel s ceste v bližini Brezničkega Huma. Umrlo je 12 ljudi, 32 oseb je poškodovanih, poročajo hrvaški mediji.

Hrvaški notranji minister Davor Božinović je na novinarski konferenci v Varaždinu povedal, da je enajst oseb umrlo na kraju nesreče, ena pa v bolnišnici. Poškodovane so prepeljali v bolnišnice v Varaždinu, Zagrebu in Čakovcu.

Minister za zdravje Vili Beroš je po obisku bolnišnice v Varaždinu povedal, da ima med poškodovanimi 19 ljudi hujše in 13 lažje poškodbe, poroča hrvaška tiskovna agencija Hina. 

Po podatkih poljskega zunanjega ministrstva so vse žrtve državljani Poljske. Po navedbah poljskega premiera Mateusza Morawieckega so bili potniki na avtobusu na poti v romarsko središče Međugorje, poroča poljska tiskovna agencija PAP. Po dosedanjih podatkih v avtobusu ni bilo otrok.

Strašna nesreća na A4: U slijetanju autobusa iz Poljske poginulo 11 osoba, ozlijeđeni prevezeni u bolnice

Strašna nesreća na A4: U slijetanju autobusa iz Poljske poginulo 11 osoba, ozlijeđeni prevezeni u bolnice Video: PIXSELL Photo & Video Agency

Objavil/a Večernji list dne Petek, 05. avgust 2022

Po navedbah policije je avtobus, ki je prevažal 44 ljudi, zapeljal s cestišča in se prevrnil v jarek, približno 60 kilometrov pred Zagrebom. Vzrok za to še ni znan. Neuradno se sicer pojavlja teza, da je voznik najverjetneje zaspal za volanom.

Prva je na pomoč poklicala ena izmed potnic avtobusa. 

Po navedbah časnika Večernji list je avtobus krenil na pot iz Varšave v petek zjutraj, potniki pa so bili iz različnih delov Poljske. Bili naj bi na poti v romarsko središče Međugorje. Med njimi naj bi bili tudi trije duhovniki in šest nun, voznika naj bi bila dva

Teška nesreća na A4: Pogled u unutrašnjost autobusa koji je sletio s ceste

Teška nesreća na A4: Pogled u unutrašnjost autobusa koji je sletio s ceste Video: PIXSELL Photo & Video Agency

Objavil/a Večernji list dne Sobota, 06. avgust 2022

Na kraj dogodka sta se odpravila poljski minister za zdravje Adam Niedzielski in namestnik ministra za zunanje zadeve Marcin Przydacz.

Hrvaški premier Andrej Plenković je poljskemu kolegu izrazil sožalje. "V imenu vlade sem izrazil sožalje svojcem umrlih in sporočil, da so angažirane vse službe in da se poškodovanim nudi pomoč," je zapisal na Twitterju.

Zunanji minister Gordan Grlić Radman je poslal sporočilo poljskemu kolegu Zbigniewu Rau. V njem je izrazil upanje na hitro okrevanje poškodovanih in zatrdil, da hrvaški organi nudijo vso potrebno pomoč. "Hrvaški narod je solidaren s Poljsko in njenimi državljani," je Grlić Radman zapisal na Twitterju.

Pogledajte posljednju snimku poljskog autobusa prije nesreće Pročitajte više na: https://bit.ly/3db68VB

Pogledajte posljednju snimku poljskog autobusa prije nesreće Pročitajte više na: https://bit.ly/3db68VB

Objavil/a Večernji list dne Sobota, 06. avgust 2022

Nesreča se je zgodila na avtocesti A4 med odsekoma Breznički hum in Komin v smeri Zagreba. Trenutno tam poteka promet po enem voznem pasu in z omejeno hitrostjo na 40 kilometrov na uro, navaja spletni portal Hrvatskega autokluba.

Doslej najhujša prometna nesreča avtobusa na hrvaških cestah se je zgodila 7. septembra 2008, ko je v nesreči slovaškega avtobusa na avtocesti blizu Gospića umrlo 14 ljudi, 22 je bilo poškodovanih, navaja Hina.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija