GROZLJIVA SMRT OTROKA: Našli so ga v pralnem stroju

Kronika

Novozelandski policisti preiskujejo tragično smrt otroka, najdenega v pralnem stroju. Takoj so ga odpeljali v bolnišnico, vendar je bil že tedaj neodziven in ni dajal nikakršnih znakov življenja.

Fotografije so simbolične.

Tragedija se je zgodila v Christchurchu, predmestju Hoon Hayna, na Novi Zelandiji. Policija še preiskuje okoliščine smrti.

Otrok naj bi bil vrtčevskih let, njegove smrti pa ne preučujejo kot sumljive.

Strokovnjaki po nesrečnem dogodku opozarjajo starše na nevarnost pralnih strojev, saj radovedni otroci zlahka splezajo notri. Ko so enkrat v stroju, se lahko po nesreči zaprejo in zadušijo, ali pa stroj začne s pranjem, čeprav je otrok še vedno tam.

Podoben primer se je zgodil že leta 2019, ko je v pralnem stroju umrl 3-letni deček. Zgodilo se je v Orlandu na Floridi. V igri se je povzpel v pralni stroj, ko pa so se vrata zaprla, se je zadušil.

Od leta 2014 ocenjujejo, da je okoli 3.000 otrok, mlajših od pet let, potrebovalo zdravniško pomoč zaradi poškodb, povezanih s pralnim strojem, poroča 24sata.hr. Večina teh poškodb je bilo povezanih s padci, poroča Komisija za varnost potrošniških proizvodov, primeri smrti pa so relativno redki. Med letoma 2005 in 2009 sta v pralnih strojih umrla dva otroka.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija