GROZLJIV ZLOČIN PRI ZAGREBU: Prišel zaradi računa za vodo, naletel na dvojni umor (VIDEO)

Kronika

Kot poročajo hrvaški mediji, policisti iščejo osumljenca, ki je v družinski hiši v naselju Struge pri Zagrebu zakrivil dvojni umor. Z nožem je v soboto usmrtil 77-letno Marico Minković in njenega 50-letnega pastorka Sinišo.

Zločin se je zgodil v industrijski coni Žitnjak, poroča Glas Slavonije. Policisti so odšli na teren, ko so prejeli klic sosedov, ki so sporočili, da so našli dve trupli. Hiša v bližini avtobusnega obračališča je bila v hipu polna policistov, ogled pa je potekal do poznih večernih ur, poroča portal.

Kot neuradno poročajo hrvaški mediji, je trupli našel mlad sosed, ki ga je mati prosila, naj gre 77-letno Marico Minković vprašat, ali so dobili račun za vodo, ki je zamujal. Mladenič je okrvavljeno truplo 77-letnice našel na tleh dnevne sobe. Šokiran je stekel domov povedat, kaj se je zgodilo. Nato sta se v hišo vrnila skupaj z materjo. Poklicali so policiste in nujno medicinsko pomoč.

Medtem so sosedje začeli klicati 50-letnega Sinišo, ki je bil oseba s posebnimi potrebami. Ker se ni odzval, so odšli pregledat hišo. Njegovo truplo je okrvavljeno ležalo na postelji. Policisti so potrdili, da je šlo za nasilno smrt.

Kot so povedali sosedje, je bil pokojni Siniša stoodstotni invalid. Ko mu je pred 15 leti umrl oče, je nasledil njegovo pokojnino. Prejemal pa je tudi socialno pomoč. Pokojna Marica je prejemala pokojnino. Policijska preiskava namreč poteka v smeri, da je osumljenec zagrešil grozljiv zločin zaradi denarja, saj naj bi pokojnica imela pri sebi prihranke pokojnega moža in kupnino od prodane hiše.

Kot so povedali sosedi, so dan pred najdbo trupel pri pokojnici videli na obisku njenega nečaka, ki je bil pred osmimi leti zaradi ropa zlatarne obsojen na šest let zapora. Več podatkov o dogodku naj bi bilo znanih danes.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija