FILMSKO DOGAJANJE MED PREISKAVO SERIJSKEGA TATU V SEŽANI: Skozi okno letele potovalke, policist napaden z razredčilom

Kronika

Na območju Sežane in Postojne so policisti v zadnjem mesecu obravnavali več vlomov in tatvin. Izkazalo se je, da se je na območje Sežane priselil 25-letnik, stari znanec policistov s področja premoženjske kriminalitete, ki je kazniva dejanja tudi izvrševal. Medtem, ko so opravljali hišno preiskavo na naslovu v Sežani, je prišlo do napada na policista. 

Policisti so 25-letniku, po neuradnih informacijah doma z območja Pivke, minuli petek odvzeli prostost in ga pridržali. Osumljen je, da je vsega skupaj zakrivil šest vlomov, tatvin in drznih tatvin. Med hišnimi preiskavami so policisti našli tudi predmete, ki izvirajo iz kaznivih dejanj.

Mladenič naj bi med drugim vlomil v bencinski servis v Divači, od koder je odnesel čokolado in bonbone. Vlomil naj bi v kontejner na divaškem letališču, kjer je ukradel manjšo vsoto kovancev in pijačo. Njegove sledi so našli na kraju vloma v hišo v Sežani, od koder je izginilo kolo vredno 2.000 evrov, uhani in broška.

Iz kletnih prostorov v Sežani naj bi ukradel tri kolesa, v njegovi kolesarnici pa so našli tudi moped, ki je bil ukraden v Kalu. Policisti so pri njem našli še avtomobil renault Clio, na katerem sta bili nameščeni ukradeni registrski oznaki.

Minuli konec tedna, v soboto in nedeljo, so policisti opravili hišne preiskave. Zasegli so več parov obutve, cigarete, dva telefona in manjšo količino prašnih delcev, šlo naj bi za heroin.

Med hišno preiskavo na naslovu v Sežani je ženska vrgla skozi okno potovalko, nato pa jo je poskušala s kraja odnesti, kar ji je policist preprečil. Ženska mu je brizgnila v oči razredčilo, zato je potreboval zdravniško pomoč. Oskrbeli so ga v sežanskem zdravstvenem domu. Zoper žensko so policisti uporabili prisilna sredstva za vezanje in vklepanje in jo za nekaj ur pridržali na policijski postaji.

25-letnik je bil po pridržanju zaslišan pred koprskim preiskovalnim sodnikom, ki je zanj odredil pripor, so sporočili s koprske policijske uprave.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija