EVROPSKO PRVENSTVO V KOPRU: Gostili bodo najboljše odbojkarje in odbojkarice do 18 let

Koper

Evropska odbojkarska zveza (Cev) je razkrila organizatorje evropskih prvenstev v odbojki na mivki za mlajše kategorije v letu 2021. Najboljši odbojkarji in odbojkarice do 18 let se bodo od 2. do 5. septembra merili v Kopru, je sporočila Odbojkarska zveza Slovenije (OZS).

Rok Bračko

Na prvenstvu stare celine se bodo prve preizkusile najboljše dvojice do 22 let med 13. in 16. majem v avstrijskem Badnu. Sledilo bo prvenstvo do 20 let, ki ga bo med 8. in 10. julijem gostil turški Izmir, nato pa se bodo v Kopru srečali še igralci in igralke do 18. leta starosti.

"Odbojkarska zveza Slovenije zadnjih nekaj let vse več sredstev vlaga tudi v odbojko na mivki. Želimo si, da bi se ta panoga pri nas še bolj razvila in postala še bolj prepoznavna. Ob turnirju svetovne serije in srednjeevropskih prvenstvenih, ki jih v Sloveniji organiziramo vsako leto, pa tudi članskih kvalifikacijah za olimpijske igre, smo vložili še kandidaturo za enega od evropskih prvenstev in bili pri tem uspešni," je dejal generalni sekretar OZS Gregor Humerca.

Turnir na tej ravni bodo v Sloveniji organizirali prvič po letu 2006. Zadnjo kolajno pa sta Sloveniji v tej kategoriji priborila Rok Možič in Rok Bračko na lanskem prvenstvu.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Istriano |  22 .12. 2020 ob  11: 42
Kdo bo vse to plačal?