EMA ZA CEPLJENJE OTROK ODOBRILA TUDI MODERNINO CEPIVO: Jih boste cepili? (ANKETA)

Svet

Evropska agencija za zdravila (Ema) je konec tedna odobrila cepivo proti covidu-19 ameriškega proizvajalca Moderna tudi za otroke in mladostnike od 12. leta dalje. Emini strokovnjaki so proučili rezultate ustreznih raziskav in prižgali zeleno luč za omenjeno cepivo tudi za starostno skupino od 12 do 17 let.

Modernino cepivo proti covidu-19 Spikevax je že drugo cepivo, ki je v EU dovoljeno tudi za otroke in mladostnike. Ema je namreč konec maja že odobrila cepivo proti covidu ameriškega Pfizerja in nemškega Biotecha. Moderna je za dovoljenje zaprosila na podlagi raziskave, ki so jo izvedli med 2500 mladostniki v ZDA. Modernino cepivo se je pri tem po navedbah podjetja izkazalo za 100-odstotno učinkovito.

Za precepljenost z Moderninim cepivom sta po navedbah francoske tiskovne agencije AFP potrebna dva odmerka v razmaku štirih tednov. Modernino cepivo tako kot cepivo Pfizer/Biontech temelji na informacijski ribonukleinski kislini (mRNK). Ta prenaša navodila, s katerimi celice v telesu spodbuja k proizvodnji beljakovin za preprečevanje ali boj proti bolezni.

Kaj pa vi - boste cepili svoje otroke? Odgovorite nam v anketi (če se vam ne prikaže, pritisnite 'x').

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Ištrijan |  25 .07. 2021 ob  23: 02
10
Starsi bojo svoje otroke cepili predvsem ali izkljucno zaradi dopustov......vse ostalo so bale. Sicer pa je to samo po sebi nagravzno!
Voliga |  25 .07. 2021 ob  22: 16
Otroci ki zbolijo razvijejo boljšo zaščito kot od cepiva, so sami po sebi najmanj tvegana skupina. V British Medical Journal je članek kjer se posebej poudarja da cepljenje otrok ni dobra ideja, da o etičnih premislekih niti ne govorimo. Otroci so lahko 100% zaščiteni zaradi same narave (npr. 80-letnik žal ne more bit) ne zaradi cepiva.

100-odstotno učinkovito my ass, kje vam je zdrava pamet. Kako lahko to sploh objavite...bljak
manemebasat |  25 .07. 2021 ob  19: 57
Banda gnusna, brez predsodkov. Vse za mighty dollar.