EDINSTVENA PRIDOBITEV POKRAJINSKEGA MUZEJA KOPER: Gre za prvi in edini tovrstni eksponat v njihovi zbirki (FOTO)

Koper


Pokrajinski muzej Koper je bogatejši še za eno edinstveno pridobitev, ki bo nas in naše zanamce opominjala na grozote 2. svetovne vojne. Gre za prvi in edini tovrstni eksponat, ki ga imajo v svoji zbirki, zato je takšna donacija zanje izjemega pomena. Seveda pa ni pomemben zgolj predmet, temveč tudi izjemna zgodba gospe Volk, kateri je le-ta pripadal.

Na Facebook strani Pokrajinskega muzeja Koper so se zaposleni javno zahvalili ge. Valči Volk iz Kopra, ki jim je podarila obleko svoje sestre Anči Volk iz ženskega delovnega taborišča Ravensbrück. Anči Volk je bila od 15. junija 1944, do decembra 1944 v taborišču Auschwitz, zabeležena pod številko 81978. Od decembra 1944 do 27. januarja 1945 pa je v taborišču Ravensbrück nosila številko 55744.

Nova pridobitev Pokrajinskega muzeja Koper - delovno taboriščno oblačilo. Zahvaljujemo se ga. Valči Volk iz Kopra, ki...

Objavil/a Pokrajinski Muzej Koper dne Četrtek, 22. julij 2021

Ob prihodu v taborišče je vsak posameznik dobil taboriščno številko z barvnim trikotnikom, ki je označeval njegov status in nacionalnost. Osebna identiteta je bila s taboriščno številko povsem zabrisana - postal si samo ena izmed mnogih številk. Slovenci so po navadi prejeli rdeč trikotnik političnih zapornikov s črko J – Jugoslovan, so zapisali na družbenih omrežjih Pokrajinskega muzeja Koper. 

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija