EDINI, KI NI SLAVIL RONALDOVEGA GOLA: Iskanje razloga vznemirja splet

Šport

Tekma z začetka svetovnega prvenstva med Španijo in Portugalsko je postregla s pravim nogometnim spektaklom. V dramatični borbi polni preobratov je blestel Cristiano Ronaldo, ki je v gol nasprotnikov nasul kar tri gole. Njegovih dosežkov so se veselili vsi soigralci razen enega. Iskanje razloga, zakaj se Jose Fonte ni pridružil slavju ob zadnjem golu, vznemirja splet.

Po internetu kroži posnetek slavja portugalske reprezentance po Ronaldovem golu iz prostega strela. Vsi soigralci so Ronalda obkrožili izven igrišča, medtem ko je Fonte ostal osamljen na španski polovici igrišča. Uporabniki spleta so prepričani, da je premišljeni Portugalec postopal izredno pametno.

Po eni izmed teorij, naj bi pazil, da ne prestopi bele črte, saj bi v tem primeru Španci lahko pričeli z napadom. Kot so prepričani mnogi, naj bi pravila velevala, da mora vsaj en igralec določene ekipe ostati na igrišču, da nasprotniki ne morejo izvesti začetnega udarca. Pa vendar naj ta teorija ne bi bila pravilna, piše portal 24sata.

Pravila Fife so v takšnih primerih jasna: pri vsakem začetnem udarcu morajo biti vsi igralci na svojih pozicijah znotraj igrišča, razen tistega, ki izvaja strel. Glede na to, da nihče od Portugalcev, razen vratarja, ni bil na svojem položaju, Španci ne bi mogli pričeti z igro, tudi če bi se Fonte pridružil slavju soigralcev.

Zanimivo pa je, da je enako kot Fonte že postopal Kieran Trippier, ki se edini ni veselil ob angleški zmagi proti Tuniziji.

Kot še piše portal, obstaja možnost, da so sodniki svetovnega prvenstva v Rusiji dobili nova pravila, ki še niso bila pojasnjena. A vendar je ta možnost res majhna. V nasprotnem primeru ostaja ravnodušnost Fonteja in Trippierja res neznanka.

Komentiraj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletnega portala.

Pač |  20 .06. 2018 ob  17: 11
Pač mu gre na k* Ronaldo... res moreš biti jaki filozof al psiholog al whatever....
- |  20 .06. 2018 ob  12: 45
Hi hi, William Hill ga muči, najbrž se je nategnil.
Timmer-H |  20 .06. 2018 ob  12: 30
Samotar
Timmer-H |  20 .06. 2018 ob  12: 29
Velik problem!!!
kr en pač |  20 .06. 2018 ob  00: 05
11
in to so najhujši problemi tega sveta