DESET HRVATOV NAPADLO HOMOSEKSUALNI PAR V ZADRU: "Eden me je držal, trije so me tepli, izgubil sem zavest" (VIDEO)

Svet

V soboto zvečer je v Zadru prišlo do neljubega incidenta. Deseterica Hrvatov je napadla dvojico temnopoltih Američanov. Šlo naj bi za homoseksualna vojaka, ki sta po pričevanju enega izmed njih, komaj preživela, piše hrvaški portal Index.

Dogodek, ki se je zgodil v soboto zvečer v Zadru, kjer sta Američana preživljala dopust, je eden od njiju opisal v video zgodbi ter jo objavil na družbenem omrežju Instagram. Kot je pojasnil, je njega in njegovega prijatelja napadla deseterica Hrvatov. "Skoraj sva umrla. V enem trenutku me je eden moški držal, trije pa so me tepli. Takrat se mi je stemnilo pred očmi. Izgubil sem zavest," je grozljiv napad opisal vojak.

Kot je še pojasnil, sta jima pomagali dve mladi ženski, ki sta ju odpeljali v bolnišnico."V bolnišnici so naju takoj poslali na rentgen, niso nama niti otipali pulza ali kaj podobnega, ni jih brigalo," trdi Američan.

Po poročanju hrvaških medijev, naj bi bila napadena homoseksualca, ki v javnosti svoje spolne usmerjenosti nista skrivala, pred napadom pa sta se zabavala v zadrskem nočnem klubu Opera.

Zadrska policija, ki dogodek obravnava kot kazenski prekršek, je bila o množičnem pretepu na Obali kralja Tomislava obveščena v noči s sobote na nedeljo ob 3.20. Policiste sta na kraju dogodka pričakala dva ameriška državljana, stara 24 in 25 let. Zaradi poškodb so ju odpeljali v bolnišnico. 24-letniku naj bi diagnosticirali lažje telesne poškodbe, medtem ko je 25-letnik potreboval zdravniško pomoč.

Kot še piše Index, naj policija o tem ne bi obvestila medijev, ker je preiskava še v teku. Novinarje je zanimalo tudi, zakaj incident obravnavajo zgolj kot prekršek. "Zaenkrat je tako. Preiskava še poteka. Ko bomo imeli v rokah kaj bolj konkretnega, bomo o tem obvestili javnost," je dejala tiskovna predstavnica zadrske policije.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija