De Niro namesto Gandolfinija

Scena

Televizija HBO je sporočila, da bo Robert De Niro nasledil Jamesa Gandolfinija v novi mini-seriji "Criminal Justice", ki jo je razvijal in v pilotu zaigral zvezdnik Sopranovih. Gandolfini je junija v 51. letu starosti umrl zaradi srčnega napada na dopustu v Italiji, poroča britanski BBC.

V televizijski seriji, ki temelji na istoimenski seriji britanskega BBC iz leta 2008, bo De Niro zaigral newyorškega odvetnika, Gandolfini pa bo ostal naveden kot izvršni producent.

Prihodnost serije je bila po smrti Gandolfinija negotova, a je ekipa, odgovorna za serijo, želela z delom nadaljevati, da bi tako počastili spomin na igralca, ki je v razvoj serije vložil veliko truda.

Urednica spletne strani Deadline Hollywood Nellie Andreeva je dejala, da je HBO želel najti "odličnega igralca, ki bi ga v vlogi želel Gandolfini". Po njenih besedah naj bi bil na njihovem seznamu zgolj De Niro.

Sicer še ni jasno, kdaj bo mini-serija prišla na televizijske zaslone, snemati pa naj bi jo začeli marca prihodnje leto.