DANES BO ZNANO, KDO BI UTEGNIL NADOMESTITI MALENIČA: Kateri od kandidatov je prepričal nadzornike?

Koper

Novega direktorja bi Javni stanovanjski sklad Mestne občine Koper lahko dobil že ta mesec. Danes bo znano, kako so se do prispelih prijav na razpis opredelili člani nadzornega sveta sklada, kandidata pa bo potem moral potrditi še občinski svet.

Nadzorni svet koprskega stanovanjskega sklada je v začetku februarja odprl prispele prijave za mesto direktorja, ki ga sklad išče po razrešitvi nekdanjega prvega moža Gorana Malenića. Za vodenje JSS MOK se je potegovalo 10 kandidatov. Štiri prijave so bile nepopolne, eden od kandidatov naj bi odstopil. Nadzorniki so s preostalimi opravili pogovore.

Zaradi varstva osebnih podatkov nadzorniki z imeni prijavljenih kandidatov v javnosti niso razpolagali. Zdajšnja vršilka dolžnosti direktorja Mojca Hilj Trivič je dejala, da se na razpis ni prijavila.

Svojo prijavo je potrdil Alan Medveš iz stranke Levica. Medveš se sicer poteguje tudi za direktorsko mesto v Zdravstvenem domu Koper. 

Po naših informacijah so se na razpis prijavili še vodja pravno-kadrovske službe JSS MOK Ana Fajić, manager Darko Grgič, podjetnik iz Lipice Borut Stanič ter nekdanji direktor Okolja Piran Alen Radojkovič.

Grgič za naš portal ni želel komentirati, ali neuradna informacija o njegovi prijavi na razpis drži, naj bi ga pa pri kandidaturi podpirala Hilj Trivičeva. Prijave na razpis ni niti potrdil niti zanikal Radojkovič, Fajićeva pa je potrdila, da se je na razpis prijavila. Po neuradnih informacijah naj bi jo podpiral koprski župan Aleš Bržan.

Več o tem, kaj so se na podlagi opravljenih razgovorov odločili nazdorniki sklada, bo znanega po seji nadzornega sveta danes popoldne. Morebitnega kandidata mora nato potrditi še koprski občinski svet, ki se bo sestal prihodnji teden.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija