Čas za igrice se je iztekel

Nihče ne sme imeti iluzij, da bi lahko volilni kongres stranke uporabil za vzvod, s katerim bi si podredil predsednico vlade, je v odzivu na dogajanje, povezano z kandidaturo Zorana Jankovića za vodjo PS zapisala premierka Alenka Bratušek. Slovenijo v prihodnjih dneh čakajo za državo pomembne odločitve in "čas za igrice se je nepovratno iztekel".

Nekatere pomembne odločitve bodo v prihodnjih dneh sovpadale: z vidika Slovenije je strankarska odločitev videti manj pomembna, saj se jih bo zvrstilo še nekaj za državo in državljane veliko težjih in pomembnejših, je zapisala premierka.

Kot je poudarila, so trenutno njene največje skrbi, kako učinkovito sanirati banke, kako potrditi vzdržen proračun, kako z mrtve točke spraviti razvojni in investicijski ciklus oz. kako premakniti Slovenijo v prihodnost. Temu bo s sodelavci v prihodnjih tednih posvečala vso energijo in pozornost, napoveduje.

Poudarja pa, da bo po 19. oktobru funkcija predsednika vlade in funkcija predsednika vodilne vladne stranke tako kot praktično povsod v demokratični Evropi "združena v eni osebi".

Pomidor |  03 .10. 2013 ob  16: 28
Ostanem ali grem. Biti ali ne biti, zdaj je v r...
Hana |  03 .10. 2013 ob  13: 16
E, moja Alenčica, oblast ima svojo slast, kaj ne?
Olso |  03 .10. 2013 ob  11: 35
vi nid more tajm za špil gejm bejbi, pliz!!!