BRITANSKI PREMIER DIHA SAM: Njegovo stanje je stabilno

Svet

Stanje britanskega premiera Borisa Johnsona, ki je zaradi novega koronavirusa od ponedeljka zvečer na intenzivni negi, je stabilno in premier je dobre volje, so danes sporočili iz Downing Streeta. Johnson prejema kisik, a diha brez dodatne pomoči. "Ni potreboval mehanske ventilacije ali neinvazivne respiratorne podpore," so sporočili.

Britanskega premierja so v ponedeljek zvečer premestili na intenzivno nego, saj so se mu poslabšali simptomi covida-19. Z Downing Streeta so še pojasnili, da Johnson nima pljučnice, poroča britanski BBC.

Prav danes je sicer Michael Gove, ki je v britanski vladi zadolžen za brexit, šel v samoizolacijo, potem ko je eden od družinskih članov kazal simptome covida-19. Kot je povedal Gove, sam nima nobenih simptomov in bo še naprej delal od doma.

Johnson, prvi voditelj kake države, ki je sporočil, da se je okužil z novim koronavirusom, je zbolel pred desetimi dnevi. Sprva je imel blažje simptome in je delal od doma, v nedeljo pa so ga sprejeli v bolnišnico v Londonu, ker je imel še vedno simptome bolezni.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija