STANJE BRITANSKEGA PREMIERJA SE JE POSLABŠALO: Premestili so ga na oddelek za intenzivno nego

Svet

Britanski premier Boris Johnson, ki je zbolel za boleznijo covid-19, je preživel noč na oddelku intenzivne nege londonske bolnišnice St Thomas. Njegovo zdravstveno stanje se je namreč v ponedeljek popoldne poslabšalo.

Iz Downing Streeta so sporočili, da so 55-letnega Johnsona po nasvetu njegove zdravniške ekipe premestili na intenzivno nego, kjer je deležen "odlične oskrbe". Johnson dobiva kisik in je pri zavesti, na intenzivno nego pa so premestili, če bi potreboval ventilator, so pojasnili. Sporočili so še, da je premier zunanjega ministra Dominica Raaba prosil, naj ga nadomešča, kjer bo to potrebno.

Johnson, prvi voditelj kake države, ki je sporočil, da se je okužil z novim koronavirusom, je zbolel pred desetimi dnevi, sprva je imel blažje simptome in je delal od doma, v nedeljo pa so ga sprejeli v bolnišnico v Londonu, ker je imel še vedno simptome bolezni.

Iz Buckinghamske palače so sporočili, da Downing Street obvešča kraljico Elizabeto II. o zdravstvenem stanju premierja Johnsona, poroča BBC.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Lili |  07 .04. 2020 ob  09: 13
Ojoj..tudi oni so ljudje..pa mislijo, da so bogovi...
Koper |  07 .04. 2020 ob  08: 08
Temu gospodu pa res ni dosti za verjet.Kot je bilo že ja več spletnih straneh napisano je v nedeljo šel na par rutinskih pregledov ker se mu stanje ni izboljšalo.
Očitno drugod po svetu take preglede delajo ob nedeljah.
Ljudem je ves čas ponavljal ta ta gripca ni nič.Da ne potrebujejo mask,....
V ponedeljek je čudežno pristal na predihavanju.
Vse dobro temu gospodu a to je res karma.