BRIŠEVCU POLNI MANDAT NA ČELU MARJETICE: Nadzorniki so mu dali ultimat, izpolniti mora dva pogoja

Koper

Nadzorniki Marjetice Koper so na današnji seji za novega direktorja koprskega komunalnega podjetja izbrali Davorja Briševca. Dosedanji prvi mož Marjetice, ki je na vodilnem položaju lanskega februarja zamenjal odstavljenega Alfreda Draščiča, bo 4-letni mandat nastopil 20. februarja.

Davor Briševac

Kot nam je razkril prvi nadzornik Marjetice Boštjan Aver, so nadzorniki danes obravnavali štiri kandidate. Trije so bili že predhodno izbrani v ožji krog, in sicer predstavnik zaposlenih Izudin Hadžić, nekdanji dolgoletni direktor Trga ABC Matjaž Avsec in aktualni prvi mož Marjetice Davor Briševac. Kot četrtega so na predlog enega izmed nadzornikov obravnavali še doktorja kemijskega inženiringa Janeza Sušo.

Praktično soglasno - proti je bil le en nadzornik - so za novega direktorja Marjetice Koper izbrali Briševca, nam je potrdil Aver. "Presodili smo, da ostanemo pri kontinuiteti, ker se je skozi zgodovino podjetja pojavilo preveč problemov. Briševac pa že pozna trenutno problematiko," je odločitev nadzornega sveta objasnil Aver. Kot je dodal, so nadzorniki namreč ocenili, da bi nekdo drug za seznanitev s kompleksno situacijo v koprskem javnem komunalnem podjetju porabil od pol leta do enega leta, kar pa bi bilo občutno preveč. Poleg tega je v teku tudi reševanje problematike podjetniške kolektivne pogodbe, ki jo Briševac namerava izpeljati v februarju.

Nadzorniki so mu dali dva pogoja

Največ pomislekov pri imenovanju Briševca na čelo Marjetice je bilo, tako Aver, zaradi njegovega odnosa do zaposlenih. "Dali smo mu ultimat. V kolikor v letošnjem letu ne bo popravil odnosov z zaposlenimi in v kolikor ne bo prišlo do podpisa kolektivne pogodbe, bo moral odstopiti brez možnosti odpravnine."

"Dali smo mu priložnost, da se izkaže. Po imenovanju smo se z njim tudi pogovorili in izrazil je pripravljenost, da uredi odnose," je dejal Aver. Do podpisa kolektivne pogodbe pa naj bi po pričakovanjih prišlo že na naslednji seji 18. februarja.

Boštjan Aver

Pri Briševcu so nadzorniki kot pozitivno ocenili dejstvo, da s Komunalo Izola rešuje problematiko na področju čistilne naprave, kjer je že narejen korak naprej. "Pozitivno je tudi, da je z našo pomočjo pripravil odlok o podelitvi koncesije za obdelavo mešanih komunalnih odpadkov, po katerem razlike Marjetica ne bo več nosila na svojih plečih," je še pojasnil prvi nadzornik. Briševac je po njihovem sicer še aktivno sodeloval pri revizijah, pa z Mestno občino Koper ...

"Ima več kot dovolj dela. Kandidat, ki bi prišel na novo, bi dejansko potreboval vsaj pol leta, če ne celo eno leto, Marjetica pa potrebuje ukrepe že danes," je še zaključil Aver.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
koper3 |  27 .01. 2021 ob  17: 35
-17
DAVOR BRISEVAC ——pogrebnik.....
Bostjan Aver —-prokurist
Peter Bolcic ——- mesa drek...to ze obvlada.
Peter Bolcic ——- mesa drek...to ze obvlada.
Peter Bolcic ——- mesa drek...to ze obvlada.
Peter Bolcic ——- mesa drek...to ze obvlada.
Peter Bolcic ——- mesa drek...to ze obvlada.

Bolcic je svoji dragi zrihtal sluzbi....mesa drek.
koper3 |  27 .01. 2021 ob  17: 29
-14
BBRŽANA takoj odstavit.....STRAJKAT
forzakoper |  27 .01. 2021 ob  08: 17
23
Obnašanje nekaterih zaposlenih in njihovih stricev iz ozadja je že malce preseglo meje dobrega okusa. Mišić vam je pred leti vzel dneve dopusta, ukinil kolektivno zavarovanje, ukinil kolektivno pogodbo, spravil Jožeta, Patricijo in še nekaj ostalih na cesto, nekaj zaposlenih je moralo pod prisilo pričat na sodišče, nadlegoval je tajnice, vodje enot zmerjal vsak ponedeljek na nekih kvazi kolegijih itd. In potem si nekateri upate trenutnemu direktorju očitati odnos do zaposlenih in silite delavce v štrajk? Zakaj imaste glavo? Beeee beeee
Cazzimperio  |  27 .01. 2021 ob  00: 45
26
Nadzorniki so še pravilno odločili.

Za to gonjo, proti Brisevcu in Averju stoji vodilni sindikata in Mišic.

Brzan ima prav. Kooperante ven iz Marjetice....
koper3 |  26 .01. 2021 ob  23: 28
-20
Pogreb MArjetice Koper bo 20 februarja ob 7:00 do 16h v upravni stabi. Vsi občani in zaposleni VABLJENI na ogled podpisa propada javnega podjetja.

Davor Briševac pogrebnik MARJETICE KOPER
Davor Briševac pogrebnik MARJETICE KOPER
Davor Briševac pogrebnik MARJETICE KOPER
Davor Briševac pogrebnik MARJETICE KOPER
Davor Briševac pogrebnik MARJETICE KOPER
Davor Briševac pogrebnik MARJETICE KOPER
Davor Briševac pogrebnik MARJETICE KOPER
Davor Briševac pogrebnik MARJETICE KOPER
koper3 |  26 .01. 2021 ob  23: 12
-17
Predsednik Sveta Delavcev bi mogu takoj odpoklicat ŠTRKLJA.....pa ga bo?

Puter in marmelada |  26 .01. 2021 ob  23: 09
-3
Kot vidim ni zacel glih z pozitivnim vzdusjem pri svojih,ma itak delavca noben ne poslusa al je zadovoljen al ne,cene naj gre drugam delat in take...
koper3 |  26 .01. 2021 ob  22: 49
-14
Marko ŠTRKALJ izdajalec zaposlenih......
koper3 |  26 .01. 2021 ob  22: 47
-18
Predlagam, da na MArjetici KOPER izobesijo ČRNO zastavo in jo kar fiksirajo.
koper3 |  26 .01. 2021 ob  22: 39
-14
Ali se na MARJETICI obeta spontani ŠTRAJK :)
frikofrkic |  26 .01. 2021 ob  22: 37
29
Problem Marjetice ni toliko direktor kot tistih nekaj politično zaposlenih, ki že dve leti rovarijo, delajo slabo voljo, zbirajo podpise za to, pa za ono, zdaj za popotov referendum. Počasi bi lahko dobili brco v rit od samih sodelavcev.
koper3 |  26 .01. 2021 ob  22: 34
-13
MArko Štrkalj je IZDAL zaposlene.....
AVER tudi sam sodiš v koš kot ostali nadzorniki pod rubriko NESPOSOBNI. Si glasoval za človeka ki je ustvaril vso to promlematiko o kateri prepevaš. Lahko ti je v ponos da si ZAJEBAL zaposlene na MARJETICI.
Peter Bolčič ko boš drugič rabu šlužbo je na čistilni prostor kjer se drek meša. To delo ti je pisano na kožo.
1