BOSSMAN OB PREDAJI KLJUČEV: "Z današnjim dnem Piran postaja še bolj prijazno mesto za vse nas"

Piran

Od danes dalje so ob vstopu v mestno jedro Pirana, v neposredni bližini avtobusne postaje, na voljo nove javne sanitarije. 

Predaja ključa

Piranski župan Peter Bossman je Milici Maslo Bezer, vodji Sektorja javnih storitev pri Javnem podjetju Okolje Piran, predal ključe sanitarij. "Z današnjim dnem Piran postaja še bolj prijazno mesto za vse nas. Urejenost, dostopnost in čistoča javnih sanitarij ni prva stvar, na katero pomislimo, ko zapustimo udobje svojega doma, a gre za zelo pomemben dejavnik kakovosti življenja v mestu in včasih o njem pove več kot vse reklamno in promocijsko gradivo skupaj," je prepričan župan Bossman. Dodal je, da verjame, da bo Okolje Piran nove sanitarije dobro upravljalo, da bodo vedno brezhibno čiste in opremljene s higienskim materialom.

Ženske sanitarije

Javne sanitarije bodo občankam in občanom ter obiskovalkam in obiskovalcem v visoki turistični sezoni med 1. junijem in 30. septembrom na voljo vsak dan med 6. in 24. uro, od 1. oktobra do 31. maja pa vsak dan med 7. in 20. uro. Za uporabo ženskih in moških stranišč, sanitarij za gibalno ovirane osebe, previjalnice in tušev bo treba odšteti 50 centov.

Moške sanitarije

Vrednost investicije znaša 156.000 evrov brez DDV-ja. Projekt je pripravila družba Arhitecta nepremičnine iz Portoroža, dela pa je opravilo podjetje Geoit iz Kopra, ki ga je občina izbrala prek javnega naročila.

Deli novico: