BLISKOVITO ŠIRJENJE OKUŽB V CENTRU ZA STAREJŠE OBČANE LUCIJA: Pozitivnih že 47 stanovalcev in 14 zaposlenih

Piran

Novi koronavirus je v drugem valu epidemije, predvsem v novembru, hitro razširil svoje lovke po Centru za starejše občane Lucija. Po najnovejših podatkih je okuženih kar 47 stanovalcev in 14 zaposlenih.

O prvih dveh okužbah v njihovem centru so javnost obvestili 30. oktobra. Takrat sta bili na testiranju na covid-19 pozitivni dve zaposleni v centru, med stanovalce pa se koronavirus še ni razširil. 12. novembra so sporočili, da je eden izmed njihovih uporabnikov, ki je hospitaliziran izolski bolnišnici, okužen. Virus se je nato začel bliskovito širiti po lucijskem centru.

Danes je v njem okuženih že 47 stanovalcev in 14 zaposlenih, so nam potrdili v Centru za starejše občane Lucija.

Ena uporabnica centra je hospitalizirana, ostali pozitivni stanovalci pa so bili premeščeni v rdečo cono, ki so jo 13. novembra vzporstavili v 1. nadstropju, nam je pojasnila direktorica centra Marinela Šavle Reščič. "Vsi pozitivni stanovalci se počutijo dobro," je dodala.

Do razjasnitve epidemiološke slike so zaustavili vse videoklice. Stanovalci izven rdeče cone, bodo lahko videoklice spet uporabljali ob koncu tega tedna, tistim v rdeči coni pa bodo pri vzpostavitvi telefonskih klicev pomagali zaposleni.

Kot so še zapisali na spletni strani centra, svojcem priporočajo, da vnos osebnih stvari in živil zmanjšajo in v dom prinašajo samo najnujnejše potrebščine. Prinašanje vrečk in paketov pa naj omejijo na enkrat tedensko

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Darko |  18 .11. 2020 ob  17: 23
Ali ste pozabili? Distanca, maske, izolacija, razkužila. Ali razumete, da je situacija resna?
Zarja |  18 .11. 2020 ob  13: 39
14
Pa koji kurac delajo ? Ne razumem ali sejejo ta jeben virus po DSO-jih al kaj Ali pa so zaposleni tako malomarni?