Bela krajina vabi na sejmu v Bruslju

Naslovnica

Države in regije z vsega sveta te dni na bruseljskem sejmu vabijo turiste na počitnice. Na eni od stojnic se predstavlja tudi slovenska Bela krajina, ki je v soboto nase opozarjala s pestrim programom, tudi s pripravo tradicionalne belokranjske pogače v živo pred obiskovalci in z živahnimi vižami.

V belokranjski ekipi je tudi direktor Krajinskega parka Kolpa Boris Grabijan, zadolžen za animacijo, ki je za zdaj z odzivom zadovoljen, a o konkretnem učinku bo po njegovih besedah mogoče govoriti šele pozneje.

Gostom ponujamo to, kar zna Bela krajina najbolje: poleg naših naravnih lepot, ki jih predstavljamo, pečemo belokranjsko pogačo, nudimo odlična belokranjska vina, pišemo pisanice. Vse to ter glasba, harmonika in petje bi morali res privabiti vsakogar na našo stojnico, je pojasnil Grabijan.

Da je na belokranjski stojnici res živahno, so v soboto povedali tudi številni obiskovalci. "Povsod drugod je bolj žalostno vzdušje. Tu je pa res veselo, poje se in pleše," je dogajanje komentiral eden od tujih mimoidočih.

Na slovenski kulturni praznik seveda na belokranjski stojnici ni šlo brez Zdravljice. Med številnimi tujimi in slovenskimi obiskovalci sta bila tudi veleposlanik Slovenije pri EU Rado Genorio in njegova soproga.

Bruseljski turistični sejem, ki se je začel minuli četrtek, konča pa se v ponedeljek, gostuje na razstavišču blizu slavnega belgijskega Atomiuma.