AMBICIOZNI NAČRTI KOSTIĆA V TRSTU: Zgradil bi prestižno marino in stanovanjski kompleks

Trst

Lastnik hotelov Kempinski v Portorožu in Savudriji Miodrag Kostić bi po poročanju italijanskega časnika Il Piccolo v Trstu gradil prestižno marino in stanovanjski kompleks.

Miodrag Kostić

Kostićeva MK Group sicer spada med pomembnejše tuje vlagatelje na območju jugovzhodne Evrope, ki ima naložbe v sektorjih kmetijstva, bančništva in turizma. V petih letih bo v te panoge vložila 500 milijonov evrov. Bo kaj od tega uspela izkoristiti tudi Slovenija? Poleg hotela Kempinski ima Kostić pri nas še večinski delež v Aerodromu Portorožu in pomemben delež v Gorenjski banki. Apetiti po naložbah v slovenski turizem so še večji, predvsem pa želja po razvoju Portoroža kot prestižne turistične destinacije. A v Sloveniji se ob tovrstnih naložbah, ki bi lahko dale zagon turizmu in prispevale k razvoju kraja očitno zatika bolj kot v sosednji Italiji.

Srbskega vlagatelja Miodraga Kostića zanima območje med pomoloma II in III ter celoten terminal Adria. Na omenjenem območju bi Kostić med drugim zgradil marino, v kateri bi lahko pristajale prestižne srednje velike in velike barke, ter nastanitveni kompleks.

Interes za vlaganje v Tržaškem zalivu je Kostić izrazil že leta 2018, a zdaj, ko občina snuje javni konzorcij za revitalizacijo starega pristanišča, v katero spada prodaja 40 skladišč, se to lahko tudi uresniči.

Kostićeva MK Group bo sicer za naložbe v nastanitvene zmogljivosti in golf igrišče na severnem Jadranu namenila 110 milijonov evrov, če pa bo uspela pridobiti tudi projekt v Trstu, se bo ta vložek celo povečal.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija